Acum citesti:
„Avioane de hârtie”, popas în București și Arad, în luna iulie
Intreg articolul 2 minute de lectura

„Avioane de hârtie”, popas în București și Arad, în luna iulie

Spectacolul „Avioane de hârtie”, realizat de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, este prezentat în această lună în cadrul a două festivaluri dedicate școlilor de teatru din România și străinătate, respectiv la Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru București și Festivalul Național al Școlilor de Teatru „START” din Arad.

La București, spectacolul a avut loc în prima jumătate a lunii iulie, în Sala Atelier din cadrul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”. La Arad, spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, miercuri, 18 iulie, de la ora 18. Accesul publicului va fi gratuit.
Potrivit echipei spectacolului, „Avioane de hârtie” reprezintă o incursiune scurtă și dureroasă în universul secret al adolescenței.
Spectacolul „Avioane de hârtie”, de Elis Wilk, în regia lui Eugen Gyemant a avut premiera la Sibiu, în 26 și 27 sepmbrie 2017. „Spectacolul poartă publicul într-o scurtă și dureroasă incursiune în universul secret al adolescenței. O junglă populată de avioane în flăcări, girafe fosforescente, violență, iubire și singurătate. Fiecare personaj are un corespondent în realitate. Un băiat de 16 ani hărțuit de colegi până la limita suportabilității încearcă să se refugieze în propria imaginație și în prietenia cu fata de care este îndrăgostit, pentru a amâna cât mai mult un sfârșit brutal. Spectacolul aduce în discuție problemele cu care se confruntă tinerii de astăzi, urmărindu-le destinele, fricile, speranțele, visele”, spune echipa spectacolului.
Scenografia spectacolului este semnată de Sabina și Bianca Veșteman, video design-ul de Costin Chesnoiu, cpregrafia de Adriana Bârză, iar light design-ul de Dorin Părău. Managerul proiectului este Luminița Bîrsan, iar asistent Corina Predescu.
Actorii care vor da viață personajelor piesei sunt Alexandra Spătărelu / Alexandra Mihalache, Alexandra Gavrilov / Mădălina Ivașcu, Simona Negrilă / Alis Nină, Radu Carp / Alin Turcu, Andrei Gîlcescu, Mihai Rădulea / Vlad Rădulea.
La Sibiu, următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc duminică, 23 septembrie, de la ora 20, în Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.