Acum citesti:
Asociația „Vatra Satului Săcădate” inaugurează, la sfârșitul lunii, o casă muzeală
Intreg articolul 2 minute de lectura

Asociația „Vatra Satului Săcădate” inaugurează, la sfârșitul lunii, o casă muzeală

Casa Muzeală din Săcădate va fi inaugurată la sfârșitul lunii. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 iulie, de la ora 18, fiind organizat de Asociația „Vatra Satului Săcădate”.

„După ample lucrări care au durat aproape trei ani și implicarea tinerilor din comunitate, au fost reabilitate clădirea și gospodăria țărănească, ce se constituie azi în ansamblul muzeal. Într-o perioadă în care satul românesc și tradițiile sale sunt tot mai des uitate în peisajul socio-cultural, ne-am dedicat priceperea și timpul liber pentru a readuce la viață, din punct de vedere cultural, istoric dar și turistic, satul în care ne-am născut, am copilărit și în care unii dintre noi încă trăim, zi de zi”, spun organizatorii acestui proiect.
Finalizarea Casei Muzeale constituie prima etapă dintr-un proiect amplu, gândit pe termen lung, care să susțină proiectele de dezvoltare rurală, conștientizarea sătenilor cu privire la valorile tradiționale, a patrimoniului rural și creșterea gradului de implicare în comunitate, în special a tinerilor.

Noi locuri de muncă

Un alt obiectiv important pentru Asociație este renașterea meșteșugurilor tradiționale, în paralel cu promovarea turismului și a agroturismului în zonă.
„Prin realizarea atelierelor de meștesug se creează locuri de muncă la nivel local, dar totodată se pun și bazele unui circuit turistic care să atragă venituri și să ducă la creșterea nivelului de trai în comunitate și, poate cel mai important aspect, la speranța pentru o viață mai bună”, mai spun reprezentanții Asociației „Vatra Satului Săcădate”.
Casa Muzeală „Vatra Satului Săcădate” va fi parte a programului “Transilvanian Brunch”, organizat de Asociația “My Transylvania” și, de asemenea, gazdă pentru alte numeroase evenimente locale.
Tot sâmbătă, 28 iulie, cu ocazia inaugurării Casei Muzeale, va avea loc și lansarea volumului “Săcădate în obiceiuri și tradiții”.

FOTO: Săcădate, wikimapia

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.