Acum citesti:
Cel mai mare taur din rasa Angus de România, gătit în Muzeul ASTRA, în weekend
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cel mai mare taur din rasa Angus de România, gătit în Muzeul ASTRA, în weekend

Cel mai mare taur din rasa Angus de România va fi gătit la proțap, weekendul acesta, în Muzeul ASTRA, în zona Târgului de Țară.

Preparatul va fi realizat cu ocazia avanpremierei „Sibiu – Regiune Gastronomică 2019”, în cadrul proiectului „Gusturile Toamnei”, de către cinci bucătari din echipa Masters of Flames Culinary Division.
Pregătirea și show-ul live de gătire a taurului vor fi susținute de chef Radu Zărnescu și echipa Masters of Flames.
Bucătarii sunt specializați în evenimente de acest gen, având un portofoliu larg susținut de Gastro Show Cooking Entertainment powered by Cultural Association Euro East Alternative Romania. Echipa va cuprinde un număr de cinci bucătari și două ajutoare. Potrivit organizatorilor, pregătirea și prăjirea se va realiza pe proțapul Taurus, cel mai mare din România, utilaj lansat în urmă cu patru ani la Festivalul Vlăsiei. Proțapul Taurus a fost proiectat de către chef Radu Zărnescu, președintele Asociației Profesionale Euro-Toques România și construit în atelierul Masters of Flames din comuna Moara Vlăsiei. La lansare au fost gătiți doi tauri rasa Angus de România simultan, unul cântărea 350 kg, iar celălalt 480 kg. De atunci, pe proțapul Taurus au fost gătiți în fiecare an în jur de 20 de tauri la diverse evenimente publice din România și străinătate.
„În prezent, utilajul a suferit o transformare a axului pe care se ancorează carcasa. Acesta a fost reconstruit dintr-un oțel de calitate superioară pentru a rezista la greutatea de 1.000 kg. Evenimentul este recomandat gurmanzilor, degustătorilor, iubitorilor de bucătărie transilvăneană”, spun organizatorii.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.