13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Comorile arhitecturale ale Sibiului, descoperite în cadrul unei competiţii, pe 25 noiembrie

Cele mai citite

Comorile arhitecturale din centrul istoric al Sibiului urmează a fi descoperite duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 11.
Timp de trei ore, cei pasionaţi de istorie sunt aşteptaţi la un joc urban competitiv, în cadrul căruia trebuie să găsească cât mai multe indicii arhitectrale.
„Este vorba despre mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și care dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, patricipanţii vor trebui să caute – și să găsească! – uși, portaluri, ferestre, ancadramente, decoraţiuni şi multe altele”, spun organizatorii.
Participanţii la vânătoare se vor folosi de un pachet ce va cuprinde o hartă şi un dicţionar cu termeni necunoscuţi. Aceştia sunt sfătuiţi să aibă la ei un aparat foto, încălţări comode şi, nu în ultimul rând, spirit de observaţie şi de aventură.
„În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută, să te familiarizeze cu doi-trei termeni arhitecturali (e ca și cum ai învăța „Salut” și „Ce mai faci?” într-o limbă străină)”, mai explică organizatorii.
Înscrierile se fac pe https://eventbook.ro/other/inscrieri-vanatoare-de-comori-arhitecturale-sibiu-noiembrie-2018.
Preţul unei astfel de aventuri este 40 lei/ persoană.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect