fbpx
Acum citesti:
Aproximativ 50 de premianţi, la Gala Tineretului Sibian
Intreg articolul 6 minute de lectura

Aproximativ 50 de premianţi, la Gala Tineretului Sibian

Gala Tineretului Sibian și-a decernat premiile anului 2018 în cadrul unui eveniment care a avut loc marţi seară, la Teatrul pentru Copii și Tineret Gong. Aici, au fost oferite peste 48 de premii în domeniile tineret, voluntariat și sport.

Astfel, titlul de Cea mai activă organizaţie de/pentru tineret a ajuns la Asociația Positive Life, premiată pentru dezvoltarea proiectelor de interes social de mare importanță pentru tineri, pentru promovarea și susținerea intereselor tinerilor.

Apoi, cel mai activ voluntar implicat în proiecte de/pentru tineret a fost Andreea Stanchi, de la Asociația Prietenii Mocăniței, pentru consecvența cu care se implica în proiecte comunitare și pentru entuziasmul pe care îl degajă în jurul său. Potrivit organizatorilor, cel mai activ coordonator de voluntari implicat în proiecte de/pentru tineret s-a dovedit Ramona Mihaela Petrișor, de la Asociația Positive Life“, iar Cel mai bun proiect de/pentru tineret a fost numit cel al Cavalerilor Turnului Înclinat din Ruși, Protectorii trecutului.

Cel mai bun proiect de/pentru tineret extrașcolar a fost Împreună 2018Adolescență fără dependență”,ARCA lui Goga – Colegiul Național Octavian Goga, pentru abordarea unor teme de actualitate pentru tineri, pentru originalitatea punerii în operă a acestuia.

De altfel, cel mai bun proiect multianual de/pentru tineret a fost programul educațional internațional Viața la pozitiv”, al Asociației Positive Life, iar la categoria Cel mai bun proiect care pune în evidență cultura gastronomică, tradițiile și obiceiurile a fost desemnat “Circuitul stânelor păstorești din Munții Cindrel” al Clubului GreenIMPACT, “Cocoșul de munte” – Școala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu” Rășinari, pentru promovarea în rândul tinerilor și nu numai a învățării prin serviciu în folosul comunității.

Cel mai bun proiect dedicat Centenarului Marii Uniri a fost Rășinărenii și Unirea, ce aparţine Şcolii Gimnaziale Octavian Goga Rășinari.

La categoria de proiect de/pentru tineret organizate, a fost premiat Un veac de tinerețe“, Centrul de Tineret Sibiu AICI – Animație, Interculturalitate, Comunicare, Împreună, pentru implicarea voluntarilor centrului de tineret în activități concrete de lucru împreună a tinerilor din Romănia și Republica Moldova în dorința de prezenta importanța și adevărata importanță a unirii Basarabiei cu România.

La categoria privind dezvoltarea relațiilor între asociațiile de tineret din judeţul Sibiu și Republica Moldova a fost distins Nicolae Moscalu, de la Asociaţia Obștească a Copiilor și Tineretului Moștenitorii” Bălți, Republica Moldova.

În ceea ce priveşte colaborarea în susținerea și promovarea activităţii de/ pentru tineret din județul Sibiu, a fost premiată Claudia Popa, președintele Asociației Colors”, pentru susținerea activităților de tineret sibiene și a colaborării în organizarea Galei Tineretului.

Apoi, cel mai bun proiect de/pentru tineret în colaborare derulat de DJST Sibiu a fost “Jocul ca teatru” – Tabăra naţională de comunicare şi teatru pentru tineret a Asociaţiei “Dram Center 07” și Asociația Internațională de Tineret BECOME”.

Cel mai activ grup de voluntari implicat în activitatea centrelor de tineret din Sibiu a fost desemnat Centrul de tineret Sibiu, ce a obþinut Locul II la Gala Națională de Tineret 2018 din Baia Mare.

La secţiunea de Cel mai activ grup de voluntari implicat în activitatea centrelor de tineret din judeþul Sibiu a fost premiat Centrul de Tineret Rășinari.

În privinţa colaborării în susținerea și promovarea activității culturale studențești, premiul a fost acordat Asociației Studenților în Psihologie Sibiu.

Și în domeniul sportiv au fost nenumărați premianți. La categoria Discipline Neolimpice, au fost obținute: Mențiuni Daniel Ordean – Clubul Sportiv Activ Sibiu powerlifting, Andreea Pavel – Clubul Sportiv Puma Sibiu taekwon-do ITF, George Radu – Clubul Sportiv Puma Sibiu – taekwon-do ITF; Locul V- Peter Herman – Clubul Sportiv Școlar Mediaș atletism; Locul IV Vlad Văcariu – Clubul Sportiv Puma Sibiu taekwon-do ITF; Locul III – Oana Pavel – Clubul Sportiv Puma Sibiu taekwon-do ITF; Locul II – Ioan Marius Dancu – Clubul Sportiv Puma Sibiu taekwon-do ITF; Locul I – Cătălin Păturan Clubul Sportiv Ippon Mediaș – karate WUKF.

La Sporturi Olimpice au fost obținute: Mențiuni – Diana Cucerzan –Clubul Sportiv Școlar Sibiu sărituri în apă; Tabita Teușan Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu – atletism; Victor Cornea Tenis Club Pamira – tenis de câmp; Locul V – Lucian Logigan Club Sportiv Pro Cycling mountain bike; Locul IV – Daniel Ioan Bucur Clubul Sportiv Municipal Sibiu călărie; Locul III – Ionel Bucur Clubul Sportiv Municipal Sibiu călărie; Locul II – Alexandra Maria Pașca Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu judo; Locul I – Andreea Dragoman Clubul Sportiv Municipal Mediaș tenis de masă;

Au fost acordate, de asemenea, premii pentru activitatea sportivă școlară: Liceul Timotei Cipariu Dumbrăveni echipa de fotbal băieți; Școala Gimnazială Matei BasarabTurnu Roșu echipa de oină; Școala Gimnazială Nicolae Iorga Sibiu echipa de baschet băieți.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret i-a acordat un premiu special și lui Daniel Natea – judo, fiind ambasador al sportului sibian,

În cadrul Galei, a fost distinsă și Fundația Comunitară Sibiu, cea care organizează Maratonul Internațional Sibiu.

Organizatorii au decis să acorde și un premiu Vreau, pot și reușesc”, Echipei de baschet a persoanelor cu dizabilități. Asociația Diakoniewerk International”, în colaborare cu Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, a demarat, la inceputul lunii iunie 2018, un proiect de stimulare a practicării sportului de către persoanele cu dizabilități. În prezent, echipa este alcatuită din cinci eroi, căpitanul acesteia fiind David Răulea, iar antrenor Dani Troancă.

Echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv MăguraCisnădie a fost distinsă cu un premiu pentru activitatea sportivă din acest an, iar Petre Manu, profesor și antrenor de atletism la CSȘ Șoimii Sibiu a obținut un Premiu de Excelență.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a mai acordat premii speciale Primăriei Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Primăria Cisnădie, Primăria comunei Rășinari, Teatrului Gong” și mass-mediei.

În cadrul Galei, au avut loc și momente artistice ce au fost puse în scenă de Luana Prodea, precum și scurte reprezentații comice semnate de Compania de Teatru “BECOME”.

Gala Tineretului Sibian 2018 s-a încheiat cu concertul trupei Suburbia 11.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.