fbpx
Acum citesti:
Ștefan Bănică prezintă “Jake și femeile lui”, la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ștefan Bănică prezintă “Jake și femeile lui”, la Sibiu

Ștefan Bănică urcă pe scena Centrului Cultural “Ion Besoiu” din Sibiu pe 31 ianuarie, cu începere de la ora 20. De data aceasta, Ștefan aduce publicului piesa ”Jake și femeile lui”, de Neil Simon, în regia lui Claudiu Goga de la Teatrul Metropolis.

Jake este scriitorul exemplar, un personaj aproape simbol pentru creatorul consumat de vocaţia lui, dar și artistul care creează lumi şi devine atât de absorbit de imaginaţia lui debordantă încât ajunge să trăiască rupt între două planuri care se confundă într-o realitate soră cu nebunia. Lumea lui Jake este toată în mintea lui.
“Întrupează cu puterea imaginaţiei personaje care pe care le transformă în conlocutori şi îşi cere lui însuşi sfaturi pe care le primeşte din gura surorii sale sau a psihoterapeutei. Ce e ciudat şi amuzant este că întreg universul imaginar al lui Jake este populat de femei. Femeile din viaţa lui. Dialogurile elaborate şi foarte verosimile sunt rodul unei creativităţi debordante care se materializează întrun concret periculos; un dialog cu un câine vorbitor sau un robot posesor de sentimente ar fi fost mai spectaculos, dar cu un pas mai departe de nebunie. Duioşia acestei poveşti cu un scriitor nebun care vorbeşte cu femeile din capul lui stă în relaţia lui cu fiecare dintre ele. Şi nu e greu de înţeles că această nebunie asumată e felul lui de a nu înnebuni cu adevărat – creativitatea l-a ajutat să trăiască după ce şi-a pierdut soţia. Iar acum se vede din nou în pragul nebuniei, pe punctul de a-şi pierde şi ce-a de-a doua soţie care vrea să îl părăsească. Şi-atunci face ce ştie el mai bine: cere ajutor minţii sale şi umple casa cu scenarii şi personaje care să îl certe, să-l motiveze, să-l sfătuiască sau pur şi simplu să-l iubească”, este descrierea spectacolului.
„Jake şi femeile lui” de la Teatrul Metropolis este o comedie unde există, însă, şanse ca spectatorii să plângă.
Biletele se găsesc in format electronic pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet variază între 80 – 140 lei, în funcție de locul în sală.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.