fbpx
Acum citesti:
Poveşti despre Amazon, într-o carte lansată la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Poveşti despre Amazon, într-o carte lansată la Sibiu

În urmă cu peste zece ani, Luminița Cuna a luat drumul junglei mânată de o pasiune pentru Amazon şi curiozitate față de viaţa băştinaşilor care locuiesc în el. A trăit în comunități indigene care au inițiat-o în tainele celei mai mari păduri tropicale de pe planetă şi a supraviețuirii în sălbăticie.


Acum, şi-a aşezat gândurile şi poveştile trăite într-o carte ce va fi lansată la Sibiu joi, 20 decembrie.
Evenimentul va avea loc la Librăria „Erasmus”, de la ora 17.
„Desculţă prin Amazon” s-a născut din dorinţa Luminiţei Cuna de a împărtăși cu publicul de acasă, din ţara natală, poveștile unice trăite de ea într-o lume mai puțin accesibilă.
„De mai bine de zece ani, Luminiţa cutreieră colţuri misterioase ale jungle din Ecuador, Peru, Bolivia, Columbia şi Brazilia. A început să publice poveşti despre pădure şi comunităţile indigene mai întâi sub formă de articole în publicaţii româneşti şi americane. Când a simţit că istoriile adunate sunt mărturii importante despre o lume ascunsă, prea puţin cunoscută şi aflată în mare pericol, s-a născut această carte, în care cititorul descoperă pădurile tropicale sud-americane prin ochii şi experienţele unei clujence care a pătruns din ce în ce mai adânc în tainle Amazonului şi ale oamenilor care locuiesc acolo”, spun organizatorii evenimentului de lansare a cărţii, de la Sibiu.
Când nu cutreieră pădurile tropicale, Luminiţa Cuna gestionează proiecte IT la New York şi predă online un curs despre impactul schimbărilor climatice. Aceasta a absolvit Mount Holyoke College din SUA, cu licenţă în Economie Internaţională şi Literatură Franceză şi deţine un Master of Science în Dezvoltare Durabilă, de la University of London.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.