fbpx
Acum citesti:
FOTO – Simpozion omagial “George Coșbuc -100 de ani de la moarte”
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – Simpozion omagial “George Coșbuc -100 de ani de la moarte”

Miercuri, 12 decembrie 2018, Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu a fost gazda Simpozionului omagial “George Coșbuc -100 de ani de la moarte”, organizat în parteneriat cu asociațiunea ASTRA Sibiu. Manifestarea coordonată de prof. dr. Lidia Pircă a avut ca invitați pe dna prof. univ. dr Maria Sass de la ULBS, prof. univ. Dumitru Acu, președintele Astrei și pe dl ec. Dumitru Borțan, vicepreședintele Astrei, care în fața a numeroși elevi au adus în actualitate lirica lui George Coșbuc, dar mai ales ipostaza de traductor inegalat și astăzi.

Momentele artistice emoționante prezentate de elevii colegiului sub îndrumarea doamnelor prof. Alina Morcan și Mirela Sima au creionat portretul poetului din perspectiva liricii idilice, sociale și filosofice justificând afirmația reflexivă: “Sunt suflet în sufletul neamului meu” care sintetizează bogăția de sentimente și energii coagulate care au dus la împlinirea idealului de unitate națională înfăptuit la 1 Decembrie 1918.

Simpozionul s-a încheiat cu lansarea volumului “Trinitatea poeziei transilvane, G. Coșbuc, O. Goga și Aron Cotruș, aportul lor la Unirea din 1918”, elaborat de Lidia Pircă și Dumitru Borțan, pe care participanții l-au primit cu autograf din partea autorilor.

Simpozion 1
Simpozion 2
Simpozion 3
Simpozion 4
Simpozion 5
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.