fbpx
Acum citesti:
TNRS aduce pe scenă șase reprezentații, săptămâna viitoare
Intreg articolul 2 minute de lectura

TNRS aduce pe scenă șase reprezentații, săptămâna viitoare

Cinci spectacole și șase reprezentații îi așteaptă pe iubitorii de teatru la Naționalul “Radu Stanca”,  săptămâna viitoare.

Activitatea începe la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu cu două reprezentații ale spectacolului regizorului Șerban Puiu, “Încurcă-i, drace!”, marți și miercuri, de la ora 19. Spectacolul prezintă aventura unui ministru cu secretara liderului de opoziție. Potrivit conducerii instituției teatrale, piesa face dovada unei cronici tăioase la adresa oamenilor – model, a standardelor sociale și a demnității umane, satirizând, totodată, caracterul uman și răsturnând universul personajelor prin situații imprevizibile.
Joi, 17 ianuarie, tot în regia lui Șerban Puiu, se joacă, de la ora 19, “D’ale Lolelor”, o comedie ce reprezintă o adaptare după farsa britanică a scriitorului Dave Freeman, “Un pat plin de oaspeți”. Spectacolul spune povestea a două cupluri aflate în vacanță într-o pensiune din Transilvania și cazate din greșeală în aceeași cameră de hotel. Spectacolul va fi prezentat de Secția Germană a TNRS, cu traducere în limba română.
Weekendul va debuta vineri seară, de la ora 19, cu un spectacol sold-out. “Urciorul sfărâmat”, cu un concept și scenariu semnat de Armin Petras și regie sub semnătura lui Dominic Friedel, se va juca cu sala plină, aducându-i în prim plan pe Junii Sibiului, ce vor face parte din spectacol.
Sâmbătă, TNRS va continua seria spectacolelor cu o poveste ce se petrece pe un pod mic. “Încoace și încolo”, o piesă în limba germană, cu traducere în limba română, în regia lui Alexander Riemenschneider, este realizată cu sprijinul Institutului “Goethe” din București, și satirizează o temă de actualitate în spațiul european, aceea a granițelor și a situațiilor birocratice.
Săptămâna se încheie la TNRS cu “Iubire cu năbădăi”, în regia lui Șerban Puiu, ce cuprinde nenumărate încurcături de situație, prezentând limita dintre adevăr și minciună sau siguranță și demascare.
Un bilet la fiecare dintre spectacolele săptămânii viitoare costă 25 lei sau 20 lei, cu reducere, pentru elevi, studenți și pensionari.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.