fbpx
Acum citesti:
Două piese de teatru pe scena Sălii Traube
Intreg articolul 2 minute de lectura

Două piese de teatru pe scena Sălii Traube

Iubitorii de teatru din Mediaș au parte, în 26 ianuarie, de două piese de teatru, dintre care una este dedicată copiilor. Intrarea la ambele evenimente este liberă.

 Piesa “Șantaj”, pe scena Sălii Traube

Iubitorii de teatru din Mediaș sunt așteptați în 26 ianuarie la un spectacol cu totul și cu totul deosebit la Sala Traube, de la ora 18. „Șantaj” este un spectacol pe care Teatrul de Artă Deva dorește să fie mai mult decât o delectare de sâmbăta seara. „Șantaj” să fie tema cu care să plecați acasă, tema pe care liceenii acestui oraș să o discute la liceu în recreație, iar părinții lor la serviciu. „A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiția cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educație. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri atașate bugetului educației, există un aspect de neuitat: educația NU înseamnă numai materii curriculare, iar școala nu trebuie să fie exclusiv spațiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări. <Nu există educație, există doar exemplu personal> spunea, cândva, marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: Cât de departe se poate ajunge pentru o notă la Bacalaureat?”, a afirmat regizorul Cosmin Crețu.

Spectacol și pentru cei mici

Cei mai mici locuitori ai Mediașului sunt așteptați la un spectacol inedit, la Sala Traube, sâmbătă 26 ianuarie, de la ora 11. Cel mai longeviv spectacol al Teatrului de Artă Deva adresat celor mici si nu numai, „Burtiplici și Tontonici” este un spectacol muzical interactiv cu clovni. Cei doi protagoniști sunt șomeri și găsesc întâmplător un articol în ziar despre un post vacant la circul „Kikirimikiri’”. Începe astfel competiția între cei doi. Directorul circului îi urmărește întâmplător și decidesă-i angajeze pe amândoi spre bucuria tuturor. Ideea de bază a spectacolului este prietenia, indiferent de greutățile vieții.

FOTO – Arhivă

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.