fbpx
Acum citesti:
Concerte inedite: Vecernia Fecioarei Maria, cu muzică de Haydn, la Sibiu și Mediaș
Intreg articolul 1 minute de lectura

Concerte inedite: Vecernia Fecioarei Maria, cu muzică de Haydn, la Sibiu și Mediaș

La sfârșitul săptămânii, cei interesați au ocazia să asiste la un eveniment muzical inedit, care se va desfăşura sâmbătă, 2 februarie, în Biserica Reformată de pe strada Mitropoliei din Sibiu şi duminică, 3 februarie, în biserica evanghelică Sfânta Margareta din Mediaş, la ora 18, sub conducerea organistei bisericii evanghelice din Sibiu, Brita Falch-Leutert.

 

În 2 februarie este marcată una dintre sărbătorile Maicii Domnului, Curăţirea Sfintei Marii (Întâmpinarea Domnului), ocazie cu care Corul de Femei din cadrul Corului Bach va prezenta o lucrare a compozitorului Michael Haydn, cel supranumit “Haydn din Transilvania”. Corul va interpreta această muzică vioaie şi uşor accesibilă acompaniat de un ansamblu instrumental, şi solistele Melinda Samson si Elisa Gunesch.

Lucrarea va fi precedată de un concert de orgă al lui Joseph Haydn, fratele mai mare şi mai celebru, în interpretarea directorului muzical al Bisericii evanghelice din România, Jürg Leutert.

În deschiderea concertului, mezzosoprana Elisa Gunesch va interpreta o Arie pentru Vecernia la Curăţirea Sfintei Marii a compozitorului transilvănean Johann Sartorius cel Tânăr.

Intrarea la concerte este liberă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.