fbpx
Acum citesti:
FOTO – Premieră pentru tinerii maghiari din județul Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

FOTO – Premieră pentru tinerii maghiari din județul Sibiu

Uniunea Tineretului Democrat Maghiar din Mediaș a încheiat cu succes perioada de implementare a proiectul ‘Same Boat’ finanțat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul Erasmus+. Proiectul s-a desfășurat timp de o săptămână la Mediaș, unde au participat 44 de tineri din Italia, Ungaria, Azerbaidjan, Armenia, Letonia, Estonia, Ucraina, Macedonia și România.

 

Proiectul a avut ca temă principală migrația și diversitatea culturală. A fost primul astfel de proiect derulat de către tinerii maghiari din Mediaș. În săptămâna derulării proiectului, cei 44 de tineri dezbat tema migrației prin diferite exerciții, prezentări precum și vizite de studiu cum ar fi la Biroul de Imigrări din Sibiu.

În cadrul implementării proiectului tinerii au participat și la o vizită de studiu la Sibiu, în cadrul căreia au avut discuții cu reprezentanții minorității maghiare și germane, și au primit informații cu privire la fenomenul migrației de la reprezentanții Biroului Pentru Imigrări al județului Sibiu.

”Până acum am studiat la o Universitate despre Migrație, Securitate Socială, însă doar partea de teorie, iar acum încerc să aflu despre partea practică. Sunt curios să aflu cu ce se confruntă diferite țări și ce soluții sunt sugerate la această temă. În unele momente discuțiile sunt problematice deoarece sunt țări care în trecut au avut războaie între ele însă suntem toți tineri și încercăm să rezolvăm lucrurile într-un mod pozitiv”, a spus unul dintre participanții la proiect.

”Tema proiectului este foarte vastă, suntem tineri din 9 țări care discutăm aspecte diferite legate de migrație și considerăm că este un avantaj pentru fiecare dintre noi să aibă opinia lui. Personal consider că este o temă importantă ce merită discutată”, a spus o tânără din Armenia.

Proiect in premiera pentru tinerii maghiari din Medias 1
Proiect in premiera pentru tinerii maghiari din Medias 2
Proiect in premiera pentru tinerii maghiari din Medias 3
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.