fbpx
Acum citesti:
„Scrisori către mine”, cartea unui doctor cu suflet
Intreg articolul 3 minute de lectura

„Scrisori către mine”, cartea unui doctor cu suflet

Marți, 29 ianuarie, de la ora 18:00 la Biblioteca Astra, corpul B, în Sala de Lectură de la etajul 5, Dr. Alina Felicia Tărnăuceanu și-a lansat prima sa carte. Este o carte de suflet, scrisă cu profunzimea unui om care aproape zilnic trăiește la limita dintre viață și moarte, un om care știe să salveze, dar care are și tăria de a se înclina morții atunci când nu are cum să o învingă. Cartea se numește „Scrisori către mine” și însumează o serie de eseuri dedicate vieții, trăirilor umane, a limitelor și a modului în care acestea pot fi depășite. Spiritul și de multe ori experiența medicului Alina Tărnăuceanu se regăsesc cu ușurință în rândurile așternute în această carte.

La lansare i-au fost alături zeci de prieteni și oameni dragi, iar despre curajul și inițiativa ei de a lansa o carte au vorbit Liliana Blaga, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță, profesorul și criticul literar Ion Dur și psihologul Mihaela Bucuță.
„Esențele tari, știți bine, că se țin în sticluțe mici. Cam în formula aceasta aș vorbi eu despre carte. Este subțire așa cum apăreau înainte de 90 plachetele de versuri. […] Cartea Alinei Tărnăuceanu este simbolică prin forma ei și prin conținutul pe care îl are. Am făcut lectura ei în grabă, însă am citit pagină cu pagină. În toți cei 35 de ani pe care îi am de critică literară nu m-am dus niciodată să vorbesc despre o carte fără să o citesc, deși știu că se practică. În eseurile din această carte descoperim o gândire pozitivă, un demers rațional, cu o logică foarte strânsă și care pendulează fie între un mecanism în care a treia posibilitate nu există, fie o ipostază în care a doua posibilitate nu există. Cu alte cuvinte este o gândire de foarte multe ori în doi și în trei timpi”, spune prof Ion Dur, în cadrul lansării.
Pe întrega durată a evenimentului dr. Alina Tărnăuceanu a fost emoționată și plină de recunoștință față de toți cei care au răspuns invitației de a veni la lansare.
„Cărticica este începutul evoluției în origini. Nu este îndreptar. Este doar reflexia mea în oglinda sufletului, este modul meu de viață. Și pentru că sunt orator din obligație, înainte de a vorbi, gândesc și scriu. Și din așchiile le care le folosesc cât de rar pot, încerc să-mi aprind scânteia”, spune d-na doctor.
Dr. Alina Felicia Tărnăuceanu este născută în 26 mai 1969 la Tg. Jiu. A urmat Facultatea de Medicină din Craiova. La Sibiu a venit în anul 1995 și lucrează în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță din anul 1998. În prezent este managerul acestei instituții.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.