fbpx
Acum citesti:
Povestea etnicilor germani, prezentată la Muzeul ASTRA
Intreg articolul 2 minute de lectura

Povestea etnicilor germani, prezentată la Muzeul ASTRA

Marți, 19 februarie, sibienii vor descoperi povestea “Etnici(lor) germani. 100 de destine în secolul românesc”. Fundația “Michael Schmidt” și CNM Astra vor prezenta campania de la ora 15, în Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Lansată în an Centenar, campania își propune să sublinieze rolul minorității germane în dezvoltarea României moderne și prezintă zece scurtmetraje în cadrul cărora zece etnici germani își spun povestea devenind, astfel, modele inspiraționale pentru generațiile actuale, după cum spun inițiatorii proiectului.
Evenimentul va avea loc în Sala “Auditorium” a Pavilionului Muzeal Multicultural – Muzeul ASTRA, din Pădurea Dumbrava nr.16-20, Sibiu, unde cei prezenți îi vor putea întâlni și vor putea discuta cu o parte din protagoniștii campaniei. Totodată, participanții vor putea viziona scurtmetrajele realizate de către Fundația “Michael Schmidt”.
Evenimentul de pe 19 februarie marchează și ziua de naștere a istoricului și scriitorului sas din Transilvania, Emil Sigerus, al cărui nume îl poartă Muzeul de Etnografie Săsească din cadrul Complexului Național Muzeal Astra.
Înființată în 2010, Fundația “Michael Schmidt” are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.
Accesul la eveniment se face printr-o rezervare prealabilă la adresa a.pascu@fundatia-michael-schmidt.org în limita a 70 de locuri.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.