fbpx
Acum citesti:
Proiecție specială despre cea mai fascinantă femeie din literatura română
Intreg articolul 2 minute de lectura

Proiecție specială despre cea mai fascinantă femeie din literatura română

„Distanța dintre mine și mine” – cu Nina Cassian, un film despre colaborare și protest în comunism, va avea două proiecții speciale, în premieră, la Teatrul „Gong” din Sibiu. Cele două proiecții au fost programate vineri, 8 martie și sâmbătă, 9 martie, de la orele 19:00. Proiecția de sâmbătă va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri la care vor participa regizoarele Mona Nicoară și Dana Bunescu.

 

Documentarul recuperează imagini de arhivă cu interviuri din anii ’50 și ’60, înregistrări cu muzica compusă de Nina Cassian, de la lucrările corale comuniste la partiturile experimentale. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian a fost simultan complice și problematică pentru regimul stalinist, după care a intrat în conflict direct cu regimul Ceaușescu, și a terminat într-un exil nedorit la New York în 1985, în urma uciderii disidentului Gheorghe Ursu.

„Distanța dintre mine și mine”, un documentar de Mona Nicoară și Dana Bunescu, după o idee de Ada Solomon, a avut premiera la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest (19 – 28 octombri 2018), unde a primit trofeul publicului.

Documentarul are o durată de 89 de minute și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă. Biletele la proiecția documentarului costă 10 lei și pot fi achiziționate atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miecuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.