fbpx
Acum citesti:
Cultura protestului la Astra Film Cinema
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cultura protestului la Astra Film Cinema

Mişcările de stradă au devenit o constantă în societatea românească a ultimilor ani. Filmul de joi de la Astra Film Cinema, ora 19:00, Portavoce (regia: Ruxandra Gubernat, Henry Rammelt), încearcă să identifice cauzele nemulţumirilor și să redea cu obiectivitate speranțele și opiniile celor implicați în recentele proteste din România.

Filmul explorează cultura protestului în România și a mobilizărilor civice din ultimii ani. De la protestele împotriva proiectului de exploatare Roșia Montană, protestul bicicliștilor, Street Delivery, Colectiv sau cele mai recente împotriva OUG13, filmul aduce în prim-plan o schimbare a atitudinii românilor din perspectiva participării civice ce are ca sursă recentă o serie de manifestări culturale alternative, bazate pe comunități sociale responsabile și activism.

Cu imagini care redau mişcările stradale de protest din ultimii ani și interviuri cu activiștii implicați, documentarul Portavoce este o radiografie echilibrată ideologic a protestului românesc, un manifest pentru libertatea opiniei la 30 de ani de la căderea regimului comunist și va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Portavoce/Megaphone, regia: RuxandraGubernat, Henry Rammelt,Germania, România/2018/56

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0269.202.430

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.