13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Excelența Sa Luminița Odobescu, Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, distinsă cu premiul special FITS de Constantin Chiriac

Cele mai citite

Constantin Chiriac, directorul TNRS și președintele FITS, îi va acorda Excelenței Sale Luminișa Odobescu, Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, premiul special FITS.
Aflat la Buxelles pentru cele trei reprezentații cu spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, prezentate de TNRS pe 17, 18 și 19 decembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Artă „EUROPALIA”, Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va oferi joi, 19 decembrie, la Bruxelles, E. S. Luminița Odobescu, Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, premiul special FITS pentru calitatea excepțională a dialogului dezvoltat pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu guvernele țărilor UE și cu instituțiile UE de la Bruxelles și Strasbourg. În cadrul aceluiași eveniment, Gert Van Overloop, managerul general al Companiei Eastman, va primi, în numele lui Sidi Larbi Cherkaoui, replica stelei acordate acestuia pe Aleea Celebrităților din Sibiu, în cadrul FITS 2019.
De trei ori câștigător al Ballet Tanz Award, de două ori câștigător al premiului Olivier și deținător al Kairos Prize și al Premiului Europa, Sidi Larbi Cherkaoui a primit o stea pe Aleea Celebrităților, pentru opera sa excepțională în domeniul dansului, teatrului, filmului și operei, la cele mai prestigioase instituții din lume, creând, la rândul lui, noi instituții. Steaua a fost oferită în cadrul ceremoniei de pe Aleea Celebrităților din Sibiu 2019, cu sprijinul JTI. Sidi Larbi Cherkaoui a debutat ca și coregraf în 1999 cu musicalul „Anonymous Society” de Andrew Wale, iar de atunci a făcut peste 50 de momente coregrafice care i-au adus mai multe premii internaționale. A lucrat cu teatre, opere și companii de balet, lansându-și propria companie, Eastman. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale se numără colaborarea cu regizorul Joe Wright, în crearea coregrafiei filmului „Anna Karenina”, spectacolul „Boléro” (co-creat cu Damien Jalet și Marina Abramović) ori „Mercy” (din Solo for Two) pentru Natalia Osipova și Ivan Vasiliev. Tot în această perioadă, a regizat primul său spectacol de operă, „Shell Shock”, pentru La Monnaie, pe baza muzicii compuse de Nicholas Lens și a textului scris de Nick Cave. În 2015, a regizat integral prima sa producție teatrală, „Pluto”, bazată pe seria multipremiată a lui Naoki Urasawa și Takashi Nagasaki, și a participat la crearea spectacolului „Hamlet” de Lyndsey Turner, care l-a avut pe Benedict Cumberbatch în rol principal. Din 2015, Sidi Larbi Cherkaoui este director artistic la Royal Ballet Flanders, unde a creat „Fall”, „Exhibition” și „Requiem”, fiind, de asemenea, și artist asociat la Sadler’s Wells, Londra, și la Théâtre National de Bretagne, Rennes.
TNRS se mută pentru trei zile pe scena Les Halles de Schaerbeek
În următoarele trei zile, pe 17, 18 și 19 decembrie, de la ora 19.30, pe scena Les Halles de Schaerbeek, naționalul sibian va prezenta publicului din Bruxelles spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, regizat de Silviu Purcărete.
Actorii care vor da viață spectacolului „Povestea prințesei deocheate” sunt: Ofelia Popii, Iustinian Turcu, Dana Taloș, Adrian Matioc, Diana Văcaru Lazăr, Cristian Stanca, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu, Adrian Neacșu, Pali Vecsei, Vlad Robaș, Veronica Popescu, Cristina Stoleriu, Alexandru Malaicu, Codruța Vasiu, Serenela Mureșan, Johanna Adam, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Oana Marin, Veronica Arizancu, Arina Ioana Trif, Fabiola Petri, Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Cristina Blaga, Ștefania Marola, Eduard Pătrașcu, Mihai Coman, Viorel Rață, Liviu Vlad, Cătălin Neghină, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu și Alin Turcu.
Prezența TNRS la Bruxelles este posibilă datorită susținerii oferite de Institutul Cultural Român – coordonatorul participării României la ediția 2019 a Festivalului „EUROPALIA” și a Ministerului Culturii și Identității Naționale.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect