8.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Tradițiile și obiceiurile străvechi de Paști, descrise în volumele Bibliotecii ASTRA

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, Biblioteca Județeană ASTRA prezintă o serie de volume și articole dedicate obiceiurilor și tradițiilor poporului român.
“Săptămâna Mare și Învierea Domnului sunt momente esențiale din viața fiecărui creștin. Diversitatea culturii tradiționale din spațiul geografic românesc este mărturie a preocupărilor pentru celebrarea acestui moment fundamental din istoria creștinătății. Încondeiatul ouălor, masa de Paște din care fac parte pasca, drobul și cozonacul atent preparate, slujbele din biserici, dar mai ales pregătirea spirituală și bucuria pe care Învierea Domnului o aduce în inimile noastre sunt elemente ale unui ritual pe care îl ducem mai departe în fiecare an. Din colecțiile Bibliotecii Județene #ASTRA Sibiu, am ales să vă prezentăm o serie de materiale a căror temă o constituie obiceiurile și sărbătorile la români”, spun reprezentanții Bibliotecii ASTRA.
Pentru mai multe informații, puteți consulta Catalogul online al  Bibliotecii: http://bjastrasibiu.ro/catalog-online/.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect