5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Sibienii, așteptați la o Gală de Operă, în Piața Mare, de soprana Teodora Gheorghiu și Orchestra Filarmonicii Sibiu

Cele mai citite

Sibienii sunt așteptați să participe la o nouă Gală de Operă, eveniment care va avea loc în cadrul Sibiu Opera Festival, sâmbătă, 12 septembrie, în Piața Mare. Alături de soprana Teodora Gheorghiu, pe scenă va urca Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Adrian Morar.

Cele mai apreciate arii din opere alcătuiesc programul Galei de Operă programată în Piața Mare, sâmbătă, de la ora 20. Compoziții semnate de L. Van Beethoven, W.A. Mozart, G. Bizet, F. Lehar, Th. Rogalski, G. Grigoriu sau G.F.Handel, vor fi interpretate de Orchestra Filarmonicii Sibiu și soprana Teodora Gheorghiu.

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit o bursă de studii care i-a influenţat definitiv cursul carierei. Ulterior, a câștigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal “George Enescu” de la Bucureşti, dar şi a prestigioasei Queen Elizabeth Competition şi primind bursa de studii Herbert von Karajan. Talentul Teodorei Gheorghiu nu se limitează doar la operă. Soprana este pasionată și de lied și a oferit numeroase recitaluri în acest gen muzical, iar în 2013 a publicat al doilea album, Art Nouveau, alături de pianistul Jonathan Aner, cu lieduri de Strauss, Zemlinsky, Ravel și Respighi, ca expresii emblematice ale Jugendstil în muzică.

Muzicienii sibieni vor fi conduși de la pupitrul dirijoral de Adrian Morar a cărui preocupare pentru actul artistic este concretizată prin numeroasele concerte dirijate atât în ţară cât şi în străinătate. În prezent dirijor al Operei Naţionale Romane din Cluj-Napoca unde a ocupat şi funcţia de director artistic între 2013-2017, Adrian Morar colaborează cu operele din Timişoara, Iaşi, Brasov, Constanta, Craiova, Belgrad şi Bucureşti aici ocupând şi funcţia de director artistic între 2006-2007.

Accesul publicului la acest eveniment este liber, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0735566486.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul și aplicația oficială a Filarmonicii de Stat Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect