-0.9 C
Sibiu
marți, martie 19, 2024

„Summitul muzical al vaccinării”: Maraton de vaccinare fără programare, la Filarmonica Sibiu

Cele mai citite

Sibiul organizează un maraton de vaccinare pe 9 mai, de Ziua Europei, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu. Au fost invitați mai mulți artiști, pentru ca evenimentul să atragă cât mai multe persoane, fiind pregătite 500 de doze de vaccin.

Cine dorește să se injecteze cu prima doză de vaccin anti-COVID o va putea face pe 9 mai, la Filarmonica de Stat Sibiu, în cadrul unui veritabil maraton organizat de Consiliul Județean, Crucea Roșie, Spitalul Județean, și Spitalul CFR. Vor fi prezenți medici, asistente, voluntari, dar și artiști diverși, de la Tatrul de Bale, Filarmonică, Sșoala Populară de Arte, Teatrul Radu Stanca, Junii Sibiului și alții.

„Ți-e dor de călătorii în Europa? De evenimente care fac granițele să dispară, așa cum a fost Summit-ul European găzduit de Sibiu în 2019? Acest lucru va fi posibil doar dacă un procent semnificativ din populație se vaccinează contra COVID – 19. Deocamdată Județul Sibiu are 21.8 % din populație vaccinată cu cel puțin o doză. Deși ocupăm un onorabil loc 5 în țară, știm că mulți dintre noi mai trebuie să se vaccineze până când restricțiile vor putea fi eliminate. Pe 9 Mai, de Ziua Europei, între orele 9.00 și 21.00, te invităm la Filarmonica de Stat Sibiu să pui umărul pentru ca într-un viitor apropiat să putem circula din nou fără restricții, oriunde în lume. Vei avea parte de o experiență inedită de vaccinare, în compania câtorva dintre cei mai îndrăgiți artiști ai Sibiului”, transmit reprezentanții Consiliului Județean, organizator al evenimentului.

Autoritățile susțin că vor avea pregătite 500 de doze de vaccin, care la nevoie vor putea fi suplimentate.

“Mulțumesc tuturor artiștilor și cadrelor sanitare care au răspuns invitației noastre și își dedică ziua de duminică 9 Mai pentru revenirea la normal cât mai curând. Mulțumesc tuturor liderilor de instituții locale care ni s-au alăturat. Consiliul Județean Sibiu derulează o campanie mai largă de promovare a vaccinării, care va continua și în perioada următoare în special în mediul rural. De Ziua Europei, Sibiul pune umărul pentru revenirea la normal pe bătrânul continent European. Numai uniți putem reuși să depășim efectele pandemiei” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Evenimentul se va bucura de participarea a 10 instituții publice și artistice din Județ, fiind numit „Summit-ul Muzical al Vaccinării”, un eveniment care și-a propus să crească numărul sibienilor care se vaccinează.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul CFR. Persoanele care doresc să se vaccineze cu Doza 1 de Pfizer o pot face fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu unde cele două spitale sibiene și Crucea Roșie Sibiu au mobilizat un număr de 6 medici, 16 asistenți medicali și 5 registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roșie 2 medici și 4 asistenți.  Dozele de vaccin sunt puse la dispoziție de Direcția Sanitară Sibiu. În deschiderea evenimentului, alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijorul Cristian Lupeș, va lua cuvântul doamna profesor universitar doctor Simina Florescu, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București.

Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfășura în aer liber pe esplanada Sălii Thalia:

– 9.30 Cuvânt de deschidere

– 10.00 Teatrul de Balet Sibiu

– 11.00 Academia Forțelor Terestre

– 12.00 Recital Duo Cameral – Filarmonica de Stat Sibiu

– 13.00 Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”

– 14.00 Cvartet al Filarmonicii de Stat Sibiu

– 15.00 Moment teatral – Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (actori: Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Liviu Vlad)

– 17.00 Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

– 19.00 Moment artistic – Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului

– 20.00 Recital Radu Nechifor

– 21.00 Încheierea evenimentului

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunțul transmis de ANM

Vremea se va răci în toate regiunile în următoarele două zile, urmând ca, până la finalul acestei săptămâni, temperaturile...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect