Acum citesti:
Asociația „Tură în Natură” a dat startul campaniei educative „Biciclist în trafic”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Asociația „Tură în Natură” a dat startul campaniei educative „Biciclist în trafic”

Campania „Tură în natură” face parte din proiectul „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” şi a ținut prima prezentare pe tema beneficiilor deplasării cu bicicleta în data de 15 octombrie. Scopul campaniei este acela de a promova utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ cu obiectivul de a combate schimbările climatice şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii. Publicul ţintă vor fi elevii şcolilor şi liceelor sibiene care vor beneficia de sesiuni educative legate de cantitatea de gaze cu efect de seră emise de autovehicule, de efectul acestora asupra încălzirii globale şi vor viziona totodată filme pe teme legate de deplasarea cu bicicleta.

Reprezentați ai agenției pentru Protecția Mediului Sibiu le vor vorbi elevilor despre efectele schimbărilor climatice, iar reprezentanţii Serviciului Rutier Sibiu le vor prezenta regulile de circulație cu bicicleta în oraș. Asociația „Tură în natură” pregăteşte elevilor şi un concurs cu titlul „Biciclişti împotriva schimbărilor climatice”. La concurs pot participa elevi din toate şcolile din judeţul Sibiu. Acesta va cuprinde o probă teoretică şi una practică. La finalul competiţiei vor fi desemnaţi şase câştigători (trei din şcoli şi trei din licee).

Mai multe detalii legate de concurs găsiţi pe site-ul oficial al asociaţiei „Tură în Natură”, precum şi pe pagina lor de facebook.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.