13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Spectacol cu păpuși la Teatrul „Gong”

Cele mai citite

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” prezintă miercuri, 17 decembrie, de la ora 20:00, spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” în regia lui Ombline de Benque. Regizoarea vine în întâmpinarea textului dramatic cu o viziune originală, îmbinând elemente de limbaj vizual și muzical cu animație și mișcări ale corpului.
Pornind de la romanul cu același titlu al scriitoarei Aglajei Veterany, spectacolul dezvăluie viața fetiței Aglaja, un copil cu o imaginație foarte bogată, care-și modifică propria realitate. În timp ce mânuiesc marionete şi măşti, actriţele manipulează, de fapt, visele şi fricile unei fetiţe cu o viaţă tristă, dar care găseşte motive să se bucure.
Aglaja fuge mereu, mai întâi părăsește o ţară condusă de un dictator, apoi fuge de problemele din familia ei, iar mai târziu, va fugi de propriile temeri. Familia ei nu este una obişnuită. Părinţii sunt artişti de circ, iar mama îşi riscă viaţa în fiecare seară în arenă. Acesta este începutul fricii care nu o va mai părăsi niciodată. Aglaja este un copil în căutarea unei identităţi, unei existențe fără frică.
Spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” regizat de artista franceză Ombline de Benque nu este recomandat celor cu vârsta sub 15 ani.
Romanul „De ce fierbe copilul în mămăligă” a cunoscut un succes literar uriaş, fiind considerat o scriere parţial autobiografică care explorează, din perspectiva naivității infantile, tumultoasa lume a circului, orbitoare în aparență, dar în realitate tragică, pândită permanent de spectrul morţii.
Scriitoarea Aglaja Veterany născută în 1962 la Bucureşti, într-o familie de artişti de circ maghiari, a cutreierat cu circul întreaga lume și s-a stabilit, în cele din urmă, în Elveția. Romanul „De ce fierbe copilul în mămăligă” a avut un real succes datorită caracterului autobiografic care explorează evoluția unui personaj în lumea circului, o lume sclipitoare, dar în realitate sumbră.
Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00 sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic, iar pentru biletele achiziționate online se percepe un comision de 10%.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect