13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Muzeul Brukenthal va ghida vizitatorii cu ajutorul unei aplicații pentru telefoanele inteligente

Cele mai citite

Muzeul Brukenthal din Sibiu va fi prima instituţie muzeală din România care va utiliza o aplicație pentru telefoanele mobile inteligente pentru a ghida oamenii prin încăperile sale. I-locate este denumirea aplicației şi a fost deja calificată de unii specialişti în management cultural drept ”GPS-ul de artă”. Din luna septembrie 2015 se speră ca aplicația să fie disponibilă gratuit vizitatorilor muzeului, și acest lucru să fie valabil pentru toată perioada de desfăşurare a proiectului, până în decembrie 2016.
În acest sens, în zilele de 22 și 23 aprilie ale acestui an, Muzeul Național Brukenthal a găzduit prima întâlnire a organizațiilor participante la i-locate din acest an, unde au fost prezenți reprezentanți ai celor 24 de parteneri din 9 țări europene. Scopul întâlnirilor a fost armonizarea elementelor software, hardware, cât și cele administrative ale instituțiilor pilot în care va funcționa aplicația, totul pentru buna lansare oficială a acesteia în toamna anului 2015.
Aplicaţia va fi creată cu ajutorul unei finanţări în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană.
Perioada de desfăşurare a proiectului: ianuarie 2014 – decembrie 2016
Mai multe detalii despre proiect sunt accesibile la linkul http://www.i-locate.eu/.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect