15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Minodora Sălcudean își lansează cartea „New media, Social Media și jurnalismul actual”, joi, la Humanitas

Cele mai citite

Noul jurnalism concentrat în mediul online și Social Media este tema principală a cărții pe care Minodora Sălcudean o lansează joi, 14 mai, la librăria Humanitas, la ora 18. Autoarea analizează cu interes și pasiune fațetele jurnalismului online românesc de la momentul actual, vorbind despre schimbarea de paradigmă generată de noile tehnologii.
„New media, Social Media si jurnalismul actual este o carte destinată, în principal, studenților la jurnalism, dar și tuturor celor preocupați de mass-media, fie că sunt practicieni, fie că sunt teoreticieni. În esență, demersul surprinde, descrie și explică modul în care jurnalismul, peste tot în lume, se transformă sub impactul noilor tehnologii în comunicare. Fără a avea pretenția unei abordări exhaustive, vorbesc despre o schimbare de paradigmă generată de web 2.0, de evoluția jurnalismului cetățenesc și a platformelor colaborative, de noile habitudini de consum mediatic, de specificul jurnalismului online românesc și, desigur, de generația nativilor digitali, un subiect care, luat separat, mi se pare fascinant și atât de puțin investigat”, spune Minodora Sălcudean.
Despre cartea tipărită recent la Editura Tritonic vor vorbi criticii literari Dragoș Varga și Radu Vancu.
minodoraMinodora Sălcudean este lector la Departamentul de Jurnalism, Relații Publice, Sociologie și Psihologie (Facultatea de Științe Socio-Umane, ULBS) și trainer cu experiență în domeniul comunicării. Autoare a volumului Tudor Arghezi. Discursul polemic (Institutul European, Iași, 2009) și colaboratoare a revistelor Saeculum și Transilvania, Minodora Sălcudean este preocupată, în cercetare, încă de la absolvirea studiilor de jurnalism, de teme precum: istoria presei, new media & social media, analiza discursului mediatic, mentalități.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect