15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

UMBRA ALBĂ la CINE M-A văzut la Habitus

Cele mai citite

UMBRĂ ALBĂ, lungmetrajul de debut al regizorului Noaz Deshe, un film distins cu premiul pentru Cel mai bun film de debut la Veneţia şi cu Menţiunea specială a juriului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2014 va fi proiectat astăzi, 27 mai, de la ora 20.00, la Librăria Habitus.
Sinopsis:
UMBRĂ ALBĂ urmărește povestea lui Alias, un tânăr băiat albinos fugar. Martor la uciderea tatălui, este dat în grija unchiului său unde ajunge să vândă ochelari de soare, DVD-uri şi telefoane mobile. Se ataşează de fiica unchiului său, Antoinette, deşi unchiul său dezaprobă asta. Treptat, oraşul devine o junglă, iar regulile supraviețuirii devin infernale.
Din 2007, albinoșii din Tanzania au devenit o marfă, iar vracii oferă mii de dolari pentru organe de albinoşi despre care se crede că aduc noroc, prosperitate şi abilitatea de a vindeca orice boală/ Prin urmare, albinoşii dinTanzania, inclusiv copiii, au fost ucişi de bande de bărbaţi care le tăiau braţele, picioarele şi organele genitale. Unii plăteau de la 500 la 5000 de dolari pentru un membru de albinos, în timp ce venitul mediu anual în Tanzania e de 442 de dolari.
„Albinoşii nu mor, doar dispar”, este o vorbă din Africa de Est. 73 de astfel de crime documentate au avut loc în ultimii doi ani, cât şi sute de atacuri neraportate din 2007.
Preţ bilet: 10 lei (proiecție film + cafea/ceai la alegere).

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect