4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Cele 7 filme din partea competițională a Mediaș Central European Film Festival „7+1”

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Das-finstere-TalOrganizatorii MECEFF 2015 au făcut public lista cu cele șapte filme din partea competițională a Mediaș Central European Film Festival, după cum urmează:

1.VALEA ÎNTUNERICULUI

Un călăreţ singuratic soseşte într-un orăşel la mare înălţime; nimeni nu ştie de unde vine şi nimeni nu-l vrea acolo. Greider se prezintă ca fotograf din America, iar patriarhul oraşului, Bătrânul Brenner, îi oferă un adăpost pentru iarna aspră ce se apropie. Atunci când oraşul e izolat de restul lumii din pricina căderilor de zăpadă şi razele de lumină ajung tot mai greu în vale, un accident tragic duce la moartea unuia dintre iubiţii fii ai lui Brenner. Atunci când un alt fiu este ucis într-un mod misterios, devine clar că nu este o coincidenţă: a venit vremea ca familia lui Brenner să plătească, iar Greider plănuieşte să încheie o socoteală uitată de mult de toţi, mai puţin de el.

2. O VIAŢĂ MAI BUNĂ

Boemia de Nord, 2013. Zaneta aspiră la un viitor imposibil pentru o femeie romă modernă: să ducă o viaţă obişnuită. Cu resursele sale limitate, ea se războieşte cu o societate ostilă şi, în pofida tuturor obstacolelor, se străduieşte să nu-şi piardă nici dragostea, nici demnitatea.

3. DUMNEZEII

Un film despre începuturile carierei reputatului chirurg cardio-toracic Zbigniew Religa, care în 1985 a realizat primul transplant de inimă reuşit din Polonia.

4. Q.E.D. (QUOD ERAT DEMONSTRANDUM)

România, 1984. Decizia unui matematician de a publica o lucrare într-o revistă a unei universităţi americane, fără să ceară permisiunea autorităţilor comuniste, declanşează un lanţ de evenimente ce va schimba vieţile celor din jurul său. Până la urmă, nu există decizii fără consecinţe.

5. TOŢI COPIII MEI

Marian Kuffa, un preot paroh şi un om de acţiune, cu „copiii săi” – foşti condamnaţi, fără adăpost şi dependenţi de droguri –, porneşte în cea mai dificilă misiune a sa. El a decis să-i ajute pe cei mai săraci etnici romi să supravieţuiască frigului şi gerului muşcător în cocioabele lor modeste, ridicate în grabă. „Nu-i iubi pe oameni după meritele lor, ci după nevoile lor”, acesta este motoul lui Kuffa. El i-a ajutat pe cei care trăiesc la periferia societăţii în ultimii 20 de ani. Cu „copiii lui”, el a construit un adăpost pentru vârstnicii handicapaţi, mamele singure, copii agresaţi şi foste prostituate. Toţi au trecut prin iad şi au găsit o nouă speranţă. La ferma lor cresc cai, cultivă cereale, coc pâine, fac jucării de lemn; şi-au însuşit meseria de constructor. Însă nu orice poveste are un final fericit. Urmărim poveştile lui Marian Kuffa şi ale mai multor personaje principale din aşezarea de romi timp de trei ani. O poveste despre curaj, puterea umanităţii şi a dragostei.

6. DUȘMANUL DE CLASĂ

Din pricina diferenţelor uriaşe privind modul în care percep viaţa, relaţia dintre elevi şi noul lor profesor de germană devine foarte tensionată. Atunci când o elevă se sinucide, colegii ei îl acuză pe profesor că este responsabil de moartea ei. Emoţiile o iau razna, întreaga şcoală şi părinţii sunt implicaţi la rândul lor, însă fiecare are propriile motive pentru a vedea lucrurile în alb şi negru.care poate opri aceste neaşteptat război între om şi câine.

7. ORAŞUL CÂINILOR

O fabulă-avertisment despre o specie superioară şi inferiorii ei căzuţi în dizgraţie… Favorizând câinii cu pedigri, o nouă lege impune o taxă foarte mare pentru metişi. Stăpânii îşi abandonează câinii şi adăposturile devin superaglomerate. Lili, o fetiţă de 13 ani, se luptă cu disperare pentru a-şi proteja animalul, pe Hagen, dar tatăl ei, în cele din urmă, lasă câinele pe stradă. Hagen şi drăguţa ei stăpână se caută disperată una pe cealaltă, până când Lili îşi pierde nădejdea. Străduindu-se să supravieţuiască fără un adăpost, Hagen descoperă că nu oricine este cel mai bun prieten al unui câine. Ea se alătură unei găşti de câini vagabonzi, dar este capturată repede şi trimisă la lac. Cum acolo nu prea există speranţă, câinii vor profita de ocazie pentru a evada şi a se revolta împotriva omenirii. Răzbunarea lor nu va cunoaşte milă. Lili poate fi singura persoană care poate opri aceste neaşteptat război între om şi câine.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect