1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Au început înscrierile pentru festivalul național de muzică folk “Mediaș-Cetate Seculară”

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

12208675_884309178343255_1987080712097855764_nCea de-a 32 editie a festivalului-concurs de muzica folk “Mediaș-Cetate Seculara” va avea loc in perioada 11-12 Decembrie 2015 la Sala Traube din Mediaș. Organizatorii, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, împreună cu Asociaţia Culturală Mediaş-Cetate Seculară anunţă deschiderea perioadei de înscrieri în cadrul concursului de creație.

Premii de peste 4.500 de lei

Participarea la concurs se face prin completarea formularului de pe site-ul Asociaţiei Medias-Cetate Seculara (www.medias-cetateseculara.ro – aici poate fi găsit şi regulamentul complet ) şi trimiterea unui demo pe adresa de e-mail specificata pe site. Vor fi admişi, în urma preselecţiei, 10 participanţi şi se vor acorda 5 premii – Trofeul „Medias-Cetate Seculară”, Premiul II, III, Premiul Special al Juriului si Premiul de Popularitate plus alte premii oferite de sponsori, în valoare de peste 4500 lei. Cei care doresc să se înscrie o pot face incepand de azi 9 Noiembrie până în data de 23 Noiembrie 2015. Evaluarea reprezentaţiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociaţiei.)

Workshop-uri pentru cei aflați la început de drum în muzică

Anul acesta toți concurenții admiși pot participa gratuit la Workshop-urile “Dezvoltare antreprenorială pentru tineri muzicieni” susținut de Marius Matache și “Poezie si Text” – susținut de Dan Ilcuș. Workshop-urile vor fi deschise pentru participare și altor persoane interesate de aceste subiecte, in limita locurilor disponibile.

Festivalul cu cea mai lungă tradiție

Început în anul 1974, Festivalul-Concurs „Mediaş-Cetate Seculară” a reprezentant locul de debut pentru numeroşi tineri pasionaţi de muzică şi poezie, care au reuşit să răzbată dincolo de porţile sufletului omenesc. Pe scenele din Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, Grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu, Vasile Mardare sau Emeric Imre.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect