19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Povestea lăzilor săseşti din Transilvania ajunge în București

Cele mai citite

Muzeul Național de Istorie din București va găzdui începând cu data de 18 noiembrie colecția de lăzi săsești din Transilvania, expoziție care a deschis venimentele puse în scenă de Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA – 16 mai. Piesele de mare valoare cultural-istorică au strâns până acum peste 2500 de vizitatori.
Colecţia cuprinde piese mai vechi, din secolul al XVI-lea sau mai noi, din secolul al XXI-lea, confecţionate de meşteri dulgheri şi tâmplari. Ele sunt lăzi de vecinătate, de breaslă, de biserică, de zestre sau de transport. Expoziţia se concentrează pe lăzile săsești transilvănene cu referire, în special, la tipologia şi modul în care acestea au fost utilizate în timp.
Vizitatorii vor putea admira lăzile ticsite cu haine și pânze, pline cu cărţi şi documente importante sau chiar umplute cu alimente, grâne și alte lucruri numai de către călători sau proprietari ştiute.
Ansamblul de obiecte expuse provine din colecţii muzeale importante din judeţul Sibiu, cum sunt cele din cadrul Muzeului ASTRA, Muzeului Naţional Brukenthal, Muzeului Municipal Mediaş şi Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România – Centrul de Dialog şi Cultură Friedrich Teutsch din Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ligia Deca, la Sibiu. Sisteme audio-video în școli

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a precizat, astăzi, la Sibiu, că înregistrările audio-video din unitățile de învățământ vor putea fi...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect