16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Întâlnire de excepție, la Biblioteca ASTRA

Cele mai citite

Leonard Voicu, apreciat scriitor româno-canadian lansează „Funia roșie”, luni, 3 octombrie, ora 17:00, la Biblioteca Județeană ASTRA.
Reuniunea literară se anunță deosebit de interesantă.  Autor în ultimii ani al mai multor volume de versuri și de  proză în limba română, precum Zori de zi, Singur și departe (2011), Drumul (2013), Iubiri (2024) și Funia roșie (2016), Ionuț Voicu este membru al Asociației Canadiene a Scriitorilor Români, vicepreședinte al Cenaclului literar „M. Eminescu” și membru în consiliul director al Asociației Culturale “România”, el activând în orașul Montreal din Canada ca o personalitate tot mai vizibilă în comunitatea scriitorilor români. Biblioteca Județeană “Astra” și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Sibiu, au colaborat în dorința de a –i face scriitorului canadian, care va poposi  luni, 3 octombrie a.c., pentru prima dată în capitala culturală europeană, un sejur cât mai rodnic, centrat pe dialogul autorului cu confrații săi locali.
Moderatoarea evenimentului, universitara Anca Sîrghie, va prezenta biografia scriitorului și va da cuvântul unor distinși invitați, precum conf. univ. dr. Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Județene “ Antim Ivireanul” și profesorul editor Ioan Barbu din Rm. Vâlcea, alături de scriitoarea și traducătoarea Maria Muguraș Petrescu  din București, ei dezvăluind  aspecte reprezentative ca tematică și structuri narative din cele trei nuvele ale volumului.
Actorul Mihai Coman  de la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu va lectura câteva fragmente  din cartea proaspăt tipărită la Editura “Antim Ivireanul” din Rm. Vâlcea, astfel Funia roșie dovedind că în Canada cea îndepărtată Ionuț Voicu poartă cu el imaginea țării sale, ca nesecat izvor de inspirație. Autorul va da autografe pe volumele oferite participanților, invitați și la un pahar de vin, ca dialogul sibienilor cu autorul să poată fi prelungit.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect