fbpx
Acum citesti:
Ploaia și vremea rea nu i-au speriat pe studenți. Ceremonia de început de an a unit cele 5 universități sibiene
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ploaia și vremea rea nu i-au speriat pe studenți. Ceremonia de început de an a unit cele 5 universități sibiene

Aproximativ 1000 de persoane au trăit aseară emoțiile unui nou început de an universitar. Deși, inițial, vremea capricioasă a dat planurile organizatorilor peste cap, s-au găsit soluții ca manifestarea să se desfășoare în condiții cât mai bune. Astfel, ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014  fost decalată de la ora 12:00, la ora 19:00 și mutată din Piața Mică, în curtea Facultății de Inginerie a Universității  ”Lucian Blaga” din  Sibiu. Imnul României, cântat de Fanfara Academiei Forțelor Terestre ”Nicoale Bălcescu”, a dat startul manifestării, la ora 19:00.

Apoi, pe scenă au urcat, pe rând: prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu; gl. bg. comandant prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre; prof. univ. dr. Gheorghe Bihicean- rectorul Universității Româno-Germane; prof. univ. dr. ec. Nicolaie Georgescu, rectorul Universității Alma Mater și prof. univ. dr. Ioan Velcea- prorectorul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”. Aceștia și-au asigurat studenții din primul an, că în universitățile sibiene vor reuși să își definească și să își clădească un solid viitor profesional și le-au urat bun venit. La ceremonie au fost prezenți și Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul Sibiului și Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean.   În discursurile lor au accentuat rolul important pe care învățământul superior de excelență,  practicat în Sibiu îl are în dezvoltarea durabilă a cetății. Și studenții au urcat pe scenă, prin reprezentanții lor și și-au încurajat colegii din primul an. A urmat un recital al Fanfarei Academiei Forțelor Terestre și un concert al trupei Ora de Foc.

Curtea Facultății de Inginerie rămâne deschisă studenților până pe 5 octombrie, așteptându-i să ia parte la spectacolele, jocurile și concursurile din cadrul Toamnei Studențești, se arată într-un comunicat de presă trimis de Daliana Drăguțescu, purtător de cuvânt al rectoratului.

{gallery}ulbs_deschidere{/gallery}

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.