2.7 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Program de tip after school gratuit pentru 15 copii din Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

15 copii care provin din familii cu situații financiare dificile, beneficiază din 23 octombrie de un program de tipul celui After School, cu totul gratuit. Acest program este o inițiativă a Fundației Bavaria România pentru Asistență Socială din Sibiu. Membrii fundației au văzut nevoia acută a orașului pentru astfel de programe gratuite, care să le permită și părinților cu situații financiare modeste să-și lase copii în astfel de programe, atunci când ei sunt la serviciu. Au depus proiectul, iar în urmă cu șase luni au aflat că vor primi finanțare datorită unei inițiative a Televiziunii Bavaria „Aktion Sternstunden”.

Astfel programul de asistență educațională pentru copii de clasele I și a II-a a devenit posibil. Programul se desfășoară în spațiile secției de Teologie protesatantă a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în fiecare zi de luni până vineri între orele 13:00 și 17:00. 

Copiii au între 6 și 8 ani și provin din familii a căror venituri pe membru, nu depășesc 500 de lei pe lună. Patru dintre copii provin de la Centrul Familial „Steps of Hope”, din Daia, iar restul copiilor fac parte fie din familii monoparentale, crescuți doar de mamă, fie din familii în care ambii părinți muncesc și nu-ți permit să lase copii în programele organizate de școli. „Copiii vin din familii diferite. Avem și copii de muncitori și copii de cadre didactice, care însă nu-și permit să dea câteva sute de lei bune pe lună, la programele din școli. Ei vin deja de o săptămână, iar noi suntem foarte fericiți să observăm că deja se văd progrese în ceea ce-i privește. Ținem legătura permanent cu școala și cu familia, să ne asigurăm că lucrurile sunt așa cum trebuie să fie. Misiunea noastră este să nu pierdem acești copii și să le dăm și lor șansa la educație și o viață mai bună”, a declarat Ruxandra Gebhardt Dianu, coordonatorul proiectului.  

În cadrul programului copiii au parte de o masă caldă, de ajutor la teme, de exersarea deprinderilor sociale și de activități sportive. Proiectul este finanțat cu 50 de mii de euro pe o perioadă de 2 ani. „Poate vi se par puțini 15 copii, dar nu sunt, cu atât mai mult cu cât, pentru noi acesta este un proiect pilot, pe care sperăm să-l dezvoltăm și să facem cât mai multe locuri, pentru că avem spațiu și este nevoie. Sper ca și alte instituții să se senzibilizeze și să ne susțină cu orice pot. Dar ceea ce este important pentru acești copii este mâncarea. Oricine ne poate ajuta și cu o pâine este binevenit”, a mai spus Ruxandra Gebhardt Dianu.

Micuții sunt încântați de orele pretrecute în cadrul acestui program. Ana Maria, Luisa, Alisia, Rareș, Sebi, Georgi, Vali și Antonia sunt cu toții nerăbdători să-și înceapă lecțiile, să deseneze, să se joace, sau să viseze la ce vor fi atunci când vor crește.”Îmi place totul aici. Desenez, mă joc, îmi fac temele și îmi plac ceilalți copii. Eu sunt în clasa I și am șapte ani”, povestește timid Rareș Pascu Gigel. Unul dintre cei patru copii veniți de la Daia spune hotărât atunci când este întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare: „Un om care să ajute pe alți oameni”.      

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect