fbpx
Acum citesti:
Proiect european pentru prevenirea ambandonului școlar, cu metodologie implemantată la „Henri Coandă”
Intreg articolul 2 minute de lectura

Proiect european pentru prevenirea ambandonului școlar, cu metodologie implemantată la „Henri Coandă”

Luna aceasta, în perioada 11-13 noiembrie a avut loc primul seminar transnațional care s-a desfășurat în Italia, la Terni, în cadrul proiectului european „Peer to Peer: metodologie de succes în reducerea părăsirii timpurii a şcolii în învăţământul vocaţional tehnic”. Acest proiect se încadrează în „Programul de Învăţare pe Tot Parcusul Vieţii”, acţiunea Leonardo da Vinci – Transfer de inovaţie, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu este partener, alături de instituţii de învăţământ şi autorităţi publice locale din Terni-Italia și Ankara-Turcia. În Sibiu, proiectul „Per to Per” este implementat la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, acolo unde este pusă în practică metodologia.

La seminar au participat inspectorul şcolar general prof. dr. Ştefan Firu, inspectorul şcolar responsabil cu programele educaţionale europene prof. Anca Voineag, directorul şi coordonatorul de proiect de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu prof. Florina Dumitrescu și prof. Silvia Vulc. Au fost prezentate analizele de nevoi în context local/regional/naţional, elaborate de ISJ și au fost  planificate acţiunile şi responsabilăţile fiecărui partener în primul an de proiect. De asemenea, pe parcursul proiectului inspectoratul va organiza seminarii de formare cu cadre didactice, elevi, directori, psihologi şcolari, dar și întâlniri cu reprezentanţi de instituţii, autorităţi publice locale care pot sprijini transferul de metodologie, precum şi acţiuni de diseminare şi promovare la nivel judeţean, regional şi naţional a rezultatelor proiectului.

„Per to Per” reprezintă o oportunitate în dezvoltarea competenţelor de viaţă şi întrajutorare, facilitează și întărește legătura sintre elevi și dintre elevi și cadrele didactice prin dezvoltarea empatiei și a voluntariatului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.