1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

The Rocky Horror Show – musical marca TNRS, într-un pub din Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu deschide anul 2017 cu avanpremiera unui spectacol realizat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Pace University din Manhattan, școală reprezentată de regizorul Cosmin Chivu.
Primul spectacol realizat de marele regizor român Cosmin Chivu după plecarea sa din țară, în 1999, este un musical. Sub denumirea Rocky Horror Show, spectacolul are în distribuție 2 actori ai TNRS și 9 studenți ai ULBS și este o combinație de muzică, teatru și dans într-un musical care durează puțin peste o oră.
„Rocky Horror Show are o istorie de peste 40 de ani. Dincolo de povestea care are conotații de Harry Potter, pentru că este vorba despre câteva personaje care vin pe Pământ dintr-o galaxie care se numește Transilvania și vor să facă aici câteva experimente, deci este practic la prima vedere o poveste pentru copii, spectacolul are de fapt un mesaj foarte puternic, profund uman. Acesta este motivul pentru care am propus acest spectacol către TNRS și ULBS. Există în distribuție 2 actori de la Radu Stanca și 9 studenți de la universitatea sibiană, actori tineri care au valențe extraordinare. Știu să cânte la instrumente, știu să citească note, știu să joace, știu să danseze, dar nu separat, ci toate în același timp”, a declarat Cosmin Chivu, în conferință de presă.
Musicalul face parte dintr-un proiect mai mare realizat de Teatrul Radu Stanca, prin care Constantin Chiriac încearcă să aducă în fața tinerilor actori, regizori importanți din întreaga lume. Constantin Chiriac, directorul TNRS.
„Am căutat ca dezvoltarea unui actor (anii de facultate și cei de master) să devină o perioadă efectivă de dezvoltare. Și atunci am hotărât să găsim o formulă prin care actorii tineri care încă nu sunt formați, să poată să beneficieze de regizori tineri, importanți, pe care să îi aducem din țară și din lume, vocile importante pe care le descoperim. În acest an avem 3 nume importante, e vorba de Cosmin Chivu, Data Tavadze, din Georgia, iar următorul regizor este Bogdan Georgescu, regizor care va încheia trilogia în aprilie-mai”, a declarat Constantin Chiriac.
Avanpremiera spectacolului The Rocky Horror Show, de Richard O’Brian, în regia lui Cosmin Chivu, va avea loc pe 22 ianuarie, de la ora 19:00, la Oldies Pub.
 
Foto: pinterest.com

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect