fbpx
Connect with us

Eveniment

Cum arată o zi petrecută la serviciu alături de familie și savurând produse locale

Publicitate

Published

on

V-ați gândit vreodată cum ar fi să vă treziți dimineața, să vă luați toată familia cu voi și să plecați la serviciu? În plus, acolo să nu munciți pentru o zi, ci să vă distrați și să vă bucurați de momentele petrecute alături de cei dragi și de colegi. Ei bine, o companie din Sibiu organizează, an de an, un eveniment dedicat familiilor angajaților, prin care pune pe primul loc distracția și voia bună. De asemenea, pentru că este implicată în campania noastră “Produs în Sibiu”, a pus în centrul atenției și produsele locale, astfel că cei 275 de angajați ai IFM – căci despre compania aceasta este vorba – ce au participat sâmbătă la “Family Day” s-au răsfățat cu înghețată, siropuri, miere, ciocolată și bere artizanală, toate fiind fabricate în Sibiu.

Sute de zâmbete au animat parcarea IFM efector / prover Romania din Cristian, sâmbătă, când familiile angajaților nu și-au făcut alte planuri decât acelea de a… merge la serviciu. Aici, au uitat pentru o zi de munca la birou, fiind “însărcinați” de această dată cu activități de bună dispoziție.

Anual, încă din 2016, compania sibiană derulează “Family Day”, un eveniment în care familiile angajaților îi însoțesc pe aceștia la serviciu.

“Evenimentul este gândit pentru ca familiile angajaților noștri să cunoască mai bine ce înseamnă IFM. În primul rând, am avut un tur al fabricii, care a fost deschisă pentru toată lumea. Oamenii s-au arătat încântați să descopere ce înseamnă lucrul în compania noastră, ce muncă se face în birouri și în producție”, a explicat Marina Radu, student intern în cadrul Departamentului de Resurse Umane.

Cum e la mami sau la tati la serviciu…

Dacă soții și soțiile au fost încântați să vadă ce fac partenerii lor la job, copiii au fost cei mai fericiți când au văzut că distracția este la ea acasă și “la mami sau la tati la job”. Veselie mare a fost toată ziua pe toboganele gonflabile și la atelierul de pictură pe față, unde cei mici și-au colorat chipurile în toate nuanțele.

Pe lângă bucatele tradiționale de care au mai avut parte participanții, înghețata a fost printre opțiunile favorite pentru “lupta” cu temperaturile ridicate.

Compania sibiană a ales să își răsfețe angajații cu produse locale, IFM efector / prover Romania fiind parte din campania derulată în acest an de noi, “Produs în Sibiu”, și înțelegând cât de importantă este susținerea micilor afaceri.

“Anul acesta, am optat îndeosebi pentru produsele locale. Suntem implicați în campania “Produs în Sibiu” și ne-am axat pe astfel de produse, angajații noștri primind și cadouri de participare cu produse locale”, a explicat Marina Radu.

Compania IFM a fost fondată de două familii, în urma cu 50 de ani, iar fiii fondatorilor sunt astăzi la conducerea firmei.

“Este ușor, așadar, să identificăm de unde vine această cultură și preocupare a companiei pentru păstrarea și promovarea unor valori profund umaniste, chiar dacă vorbim de un business. Focusul nostru a fost și este starea de bine a colegilor noștri. Încurajăm un echilibru corect între muncă și timp liber, activități petrecute împreună cu cei dragi, precum și participarea la evenimente sportive (organizate intern sau extern) împreună cu familia și copiii. Încurajăm familiile să lucreze împreună și îi sprjinim în aspecte personale ori de câte ori ne semnalează că au nevoie. #ifmily- eticheta care ne-a definit toate acțiunile din ultimii ani este cel mai bine regăsită în acest eveniment- Family Day! Ne face plăcere să întâlnim colegii și într-un alt context decât cel profesional, alături de familia lor. Cred că cele mai frumoase și sănătoase valori le crești și le împărtășești în familie și le transmiți mai departe în orice mediu te integrezi”, a declarat Alina Rădulescu, manager Resurse Umane în cadrul IFM.

“Supărarea” copiilor

În fiecare an, compania organizează o serie de evenimente dedicate angajaților săi. Numărul celor care lucrează la IFM a crescut anul acesta, de la 480 cât erau anul trecut, la 560.

Acum, “Family Day” a trecut, dar vor mai urma astfel de manifestări puse la cale pentru angajați și cei dragi.

Cu siguranță, cei care le așteaptă cu sufletul la gură sunt copiii. “Îmi povesteau colegii, zilele trecute, că cei mici erau foarte dezamăgiți că luni nu i-au luat în continuare la muncă”, mai spune Marina Radu.

Ce înseamnă IFM

Punctul de lucru ifm Sibiu este o investiție germană, centrată pe producția și dezvoltarea de senzori, componente vândute ulterior la nivel mondial.
Piatra de temelie a fabricii ifm Sibiu a fost așezată în iunie 2015 prin divizia ifm efector (senzori de poziție – inductivi, magnetici), urmând ca producția să fie pornita în noiembrie 2015 și, la doar un an distanță, să fie produs senzorul cu numărul 1 milion. În toamna anului 2017, divizia ifm prover s-a alăturat în Sibiu, în aceeași locație, concentrându-se pe producția de senzori de proces (presiune, nivel, debit).
Planurile noastre de viitor includ o creștere anuală constantă a numărului de angajați, astăzi în cadrul companiei activând peste 560 de persoane.
Obiectivul nostru principal este să oferim un mediu de lucru plăcut, în care angajații să-și dorească să petreacă o lungă perioadă din viața lor profesională. Toate acțiunile de motivare sunt îndreptate în acest sens. Astfel, în fiecare lună, marcăm câte un eveniment intern, menit să construiască o atmosferă prietenoasă și relaxantă în cadrul companiei, încercând să aducem în evenimentele noastre atât angajații, cât și copiii sau familiile acestora.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Două mașini incendiate într-un accident pe autostradă, la ieșirea spre Veștem

Avatar

Published

on

Un accident în care au fost implicate trei mașini a avut loc în jurul orei 22 pe autostradă, la ieșirea dinspre Veștem. Două dintre vehicule au luat foc în urma impactului.

Pompierii Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență în această seară la un accident produs pe autostradă la ieșirea dinspre Veștem. S-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD. De asemenea, la fața locului a venit în ajutor și un echipaj SAJ.

ISU Sibiu a transmis că persoanele implicate în accident nu au suferit răni grave și s-au autoevacuat. În urma coliziunii, două dintre cele trei mașini sunt cuprinse de incendii.

Din cele patru persoane implicate, două au necesitat transportul la spital. Un bărbat în vârstă de 29 de ani cu dureri cervicale și la piciorul stâng a fost transportat de către echipajul SMURD, iar un alt bărbat de 32 de ani a fost transportat la spital de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu.

Continue Reading

Administrație

Piața Mică rămâne fără locuri de parcare

Gabriel Dogaru

Published

on

Primăria Sibiu a înaintat Consiliului Local un proiect prin care sunt desființate alte locuri de parcare din Piața Mică, pentru a monta în locul lor rastele pentru biciclete. În urma acestei decizii, nu vor mai fi disponibile locuri de parcare pentru turiști sau cei aflați în trecere.

Piața Mică va mai permite accesul cu mașini doar celor care locuiesc în clădirile învecinate și vehiculelor aflate în situații speciale. Primăria a decis să elimine alte cinci locuri de parcare, astfel că numărul total al locurilor care mai rămân disponibile se reduce la 13, plus alte 10 care vor fi rezervate situațiilor speciale.

“Facem încă un pas în eliberarea Pieței Mici de mașini, mai ales că, în scurt timp, va deveni operațională Linia Verde de transport public care va asigura accesul spre centrul istoric. Cinci locuri de parcare vor fi desființate pentru a face loc rastelelor pentru biciclete. Alte 10 locuri vor putea fi utilizate doar în situații speciale. În total, în Piața Mică vor rămâne doar 13 parcări, destinate locatarilor. Prin urmare, cozile de la bariera de sub Podul Minciunilor vor deveni istorie pentru că Piața Mică nu va mai fi permis accesul cu mașina pentru publicului larg”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cele 10 locuri de parcare situate în fața imobilului cu nr. 3 nu vor mai fi disponibile publicului, ci vor fi rezervate situațiilor speciale, cum ar fi pentru tinerii care se cunună civil la Casa Căsătoriilor, autovehiculelor de aprovizionare, organizatorilor de evenimente avizate să se desfășoare în această locație, mașinilor instituțiilor de urgență, cele ale firmelor de utilități și a altor instituții publice, în interes de serviciu.

Restul de 13 locuri de parcare vor avea folosință exclusivă pentru rezidenții din Piața Mică. Persoanele care locuiesc în Piața Mică pot obține abonament de parcare pentru riverani și pe străzile 9 Mai, Ocnei și Faurului.

Automatele de taxare vor fi scoase din funcțiune și ulterior desființate, rămânând bariera prin intermediul căreia se va reglementa accesul.

Continue Reading

Eveniment

Legea a fost promulgată: cine se vaccinează primește zile libere

Avatar

Published

on

Legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de zile libere a fost promulgată de președinte. Zilele libere nu se includ în durata concediului de odihnă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care îi încurajează pe cetățeni să se vaccineze. Este vorba despre acordarea unor zile libere la cerere, aferente dozelor de vaccin. Astfel, pentru fiecare doză de vaccin pe care o face o persoană va primi câte o zi liberă la cerere. Aceste zile acordate nu vor fi incluse în perioada concediului de odihnă.

Zilele libere pentru vaccinare nu sunt valabile doar pentru angajați, ci și pentru studenți și elevi. Aceștia, la rândul lor, pot beneficia de zile libere la cerere după efectuarea vaccinului. Important este și faptul că aceste dispoziții nu se aplică dacă angajații se vaccinează la locul de muncă prin grija angajatorului. Dreptul la zile libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare.

,,Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti” scrie în noua lege.

Legea adaugă prevederi și în ceea ce privește părinții sau reprezentantul legal al persoanelor cu dizabilități. Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE