fbpx
Acum citesti:
Bani de colectie de la BNR cu ocazia preluarii Presedintiei Consiliului UE
Intreg articolul 2 minute de lectura

Bani de colectie de la BNR cu ocazia preluarii Presedintiei Consiliului UE

BNR a lansat saptamana aceasta in circuitul numismatic un set de 3 monede de colectie, din aur, argint si tombac cuprat dedicate Preluarii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Emisiunea vine dupa succesul inregistrat cu monedele dedicate Centenarului. Vestea proasta este insa ca sibienii care doresc sa achizitioneze astfel de monede trebuie sa se deplaseze pana la unul dintre sediile regionalelor BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi sau Timis.

Moneda din aur este inscriptionata pe avers cu harta UE la 1 ianuarie 2019, inscriptia “Romania” in arc de cerc, stema tarii, anul emisiunii si valoarea nominala “100 LEI”, in timp ce pe revers va avea logoul Presedintiei Romaniei la Comisia Europeana si inscriptia “Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene” inscrisa circular.

Aceleasi insemne le are si moneda din argint, doar ca difera valoarea nominala:10 LEI. Cea de-a treia moneda are valoare nominala de 1 LEU. Cele 3 monede din metale pretioase si semipretioase vor fi emise in cate 250 de exemplare.

Datorita succesului inregistrat cu emisiunile Centenar cand sute de oameni au stat la coada in speranta ca prind o moneda de colectie, BNR lanseaza si cu acest prilej monede simple dedicate colectionarilor. Acestea sunt conectionate din alama si au o valoare nominala de 50 de bani.

Monedele din aur vor costa 1965 de lei si vor avea un gramaj de 6,425 g. Acestea vor veni insotite de o moneda de argint cu o greutate de putin peste 31 de grame si o moneda din tombac cuprat la care se adauga brosura de prezentare.
Monedele din argint vor costa 325 de lei si vor veni de asemenea cu brosura de prezentare iar monedele de alama, 5.000 la numar, se vor vinde cu 10 lei bucata.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.