fbpx
Connect with us

Judeţ

Daruri din Dumbrăveni pentru o casă de tip familial din judeţul Mureş

Avatar

Published

on

O casă de tip familial din comuna Daneş a fost sprijinită cu alimente de către credincioşii a două parohii din Dumbrăveni în cadrul unui proiect al Arhiepiscopiei Sibiului.

Credincioșii parohiilor Dumbrăveni I și II din Protopopiatul Mediaș, au răspuns cu multă bunăvoință proiectului social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului intitulat „Cămăruța milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță”, prin care se dorește realizarea în mod constant a unor colecte de alimente neperisabile și astfel să vină în întâmpinarea multor nevoi ale semenilor care se confruntă cu nenumărate lipsuri, informează site-ul Mitropoliei Ardealului.

Recent s-a reușit oferirea unui moment de bucurie fetelor aflate în Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din satul Criș, comuna Daneș, județul Mureș, care şi-a început activitatea în anul 2006, venind în sprijinul a şapte copii abandonaţi sau orfani, aflaţi în plasament sau încredinţare din cauza situaţiei critice din familia lor naturală. În perioada aprilie-iunie 2021 au fost organizate colecte în Parohiile „Sfinții Arhangheli” și „Învierea Domnului‟ din orașul Dumbrăveni, păstorite de preotul Ioan Morari, respectiv preotul Marius Drăghici.

Au fost colectate produse alimentare, iar prin bunăvoinţa oamenilor din Dumbrăveni s-au adunat câteva sute de kilograme de ulei, orez, fasole boabe, zahăr, făină albă, mălai, conserve şi alte produse alimentare care vor fi folosite pentru a asigura o masă caldă beneficiarilor de la centrul amintit.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Judeţ

170.000 de lei pentru bisericile din Mediaş

Avatar

Published

on

Nouă biserici din municipiul Mediaș vor primi ajutor financiar din partea municipalității.

La ședința Consiliului Local pentru luna iulie, aleșii medieșenilor vor aproba, cel mai probabil, hotărârea privind acordarea unui sprijin financiar pentru cele 9 culte religioase sau parohii de pe raza municipiului. Banii vor fi folosiți pentru diferite lucrări de investiții sau renovări, realizarea picturilor sau pentru susținerea costurilor cu încălzirea în timpul iernii. Valoarea totală a ajutorului care va fi acordat bisericilor din Mediaș este aproximativ 170.000 de lei.

Din această sumă, 30.000 de lei vor merge către Parohia Ortodoxă Română Mediaş-Catedrală II şi tot 30.000 de lei vor fi alocaţi pentru Biserica Buna Vestire din cartierul Gura Câmpului. Parohia Ortodoxă Română Mediaş-Catedrală II va primi 50.000 de lei, , iar câte 15.000 de lei sunt prevăzuţi pentru Biserica Reformată, respectiv Biserica Creştină după Evanghelie Izvorul Vieţii.

Parohia Greco-Catolică Română Unită cu Roma Mediaş I, de pe strada Mihai Viteazu, va beneficia de 20.000 de lei, iar Parohia Ortodoxă Sfânta Treime II Mediaş, de pe strada Calafat va primi 10.000 de lei. În sfârşit, Parohia Greco-Catolică Mediaş IV de pe strada Sticlei va beneficia de 20.000 de lei, iar Biserica Unitariană de pe strada I.C Brătianu va primi 10.000 de lei.

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO 4 autoturisme distruse în urma unu incendiu violent, în Mediaş

Avatar

Published

on

Un incendiu violent s-a produs, vineri, la o societate comercială de dezmembrări auto din municipiul Mediaş, iar 4 autoturisme au fost distruse.

Vineri după amiaza, pompierii militari din cadrul Detașamentului Mediaș au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș, pe strada Gării pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe autoturisme aflate în parcarea unui operator economic cu domeniul de activitate dezmembrări auto.

Pompierii au iuntervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la patru autoturisme situate una lângă alta. Intervenția rapidă a salvatorilor a condus la localizarea și lichidarea incendiului fără ca acesta să cuprindă toate autoturismele aflate în imediata apropiere. Nu s-au înregistrat victime în urma incendiului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, auza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de scânteile rezultate din utilizarea unui flex.

FOTO: ISU Sibiu

Continue Reading

Fapt Divers

FOTO Un motociclist a murit după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism

Avatar

Published

on

Un nou accident rutier mortal s-a produs vineri după amiaza în judeţul Sibiu. Un motociclist şi-a pierdut viaţa la Tălmaciu după ce s-a izbit de un TIR şi un autoturism.

Pe Drumul Naţional 7, la intrarea în Tălmaciu dinspre Vâlcea, un motociclist a intrat în coliziune cu un TIR şi un autoturism, impactul fiind devastator. La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Ambulanţei Sibiu, însă nu s-a mai putut face nimic pentru motociclist, care a decedat în urma producerii evenimentului rutier.

Poliţiştii rutieri sibieni se află la locul tragediei şi efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest accident mortal. Traficul în zona evenimentului se desfăşoară îngreunat.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE