5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Guvernul a prelungit până în 2019 decontarea abonamentelor elevilor care fac naveta pentru a ajunge la școală

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Guvernul a prelungit până în 2019 gratuitatea abonamentelor elevilor care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri. Tarifele maximale aplicate în anul școlar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea prețurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menținute și în următorii doi ani școlari, respectiv până la 1 septembrie 2019, potrivit deciziei luate joi de Guvern.
Executivul precizează că, potrivit legislației în vigoare, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier.
Transportatorii au obligativitatea să respecte  tarife maxime la stabilirea prețurilor acestor abonamente stabilite prin  Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017. Prin actul normativ adoptat astăzi, aceleași tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019.
Citește mai mult pe libertatea.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect