5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Un avocat cere înființarea unei baze de date a agresorilor sexuali din România

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Avocatul băcăuan Vlad Fesan i-a trimis ministrului Justiţiei o solicitare prin care atrage atenţia că se impune de urgenţă înaintarea unei propuneri legislative care să vizeze constituirea unei baze de date naţionale a agresorilor sexuali.
„Propunerea mea vine din experienţa de avocat în materie penală, accentuată de o situaţie avută de clienta mea, o fetiţă din Bacău de 9 ani care a fost victima unei tentative de răpire. Acest caz, petrecut în dimineaţa zilei de 13.10.2017 mi-a adus înainte o problemă pe care am identificat-o demult: situaţia agresorilor sexuali. Acest tip de agresor este cunoscut prin comportamentul repetitiv, prin gradul foarte mare de recidivă.
Atunci când vorbim de victime minore mai ales, există o mare probabilitate ca aceste persoane să recidiveze, mai ales având în vedere faptul că de multe ori victimele nu povestesc ce au păţit, multe fapte de acest fel rămânând nedescoperite.
Citește mai mult pe jurnalul.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect