9.1 C
Sibiu
sâmbătă, martie 30, 2024

Marea Britanie va construi un tunel pe sub Stonehenge pentru a rezolva problema traficului din zona monumentului

Cele mai citite

Planurile pentru un tunel rutier ce ar putea fi amenajat sub celebrul monument preistoric Stonehenge, unul dintre cele mai importante simboluri din Marea Britanie, au fost dezvăluite joi, informează Xinhua.
Autoritățile britanice au anunțat că tunelul de sub Stonehenge, sit aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, va costa 2 miliarde de lire, iar proiect a fost gândit pentru a rezolva problema traficului din preajma sitului care măsoară 25 de kilometri pătrați.
Stonehenge, una dintre minunile lumii, cu o vechime de peste 5.000 de ani, este cel mai cunoscut monument preistoric de pe continentul nostru.
English Heritage, organismul cultural oficial care are în gestiune situl, a salutat anunțul guvernului britanic catalogându-l drept „o hotărâre extraordinară”. Agenția și-a manifestat îngrijorarea cu privire la zecile de mii de vehicule care circulă zilnic în apropiere de Stonehenge. Potrivit reprezentanților acesteia, zgomotul constant provenit de la trafic compromite bucuria și înțelegerea monumentului.
 
Citește mai mult pe agerpres.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Înfrângere pentru FC Hermannstadt la Voluntari

FC Hermannstadt a pierdut la limită, scor 0-1, partida disputată vineri în deplasare, cu FC Voluntari.Ilfovenii au avut prima...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect