13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Capitala cu cel mai curat aer din Europa. Are zece hectare de zone pietonale şi piste de biciclete

Cele mai citite

Desemnat în 2016 drept cea mai verde capitală europeană de către Comisia Europeană, acest oraş oferă locuitorilor săi peste 90 de hectare de spaţii verzi.
Este vorba de capitala Sloveniei, Ljubljana. Oraşul are o suprafaţă verde de 542 mp pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că fiecare rezident al oraşului locuieşte la cel mult 300 de metri distanţă de un spaţiu verde. Autorităţile oraşului au dezvoltat peste 90 de hectare de noi spaţii verzi, din care zece hectare numai în 2016. Au fost plantaţi 12.000 de copaci pe raza oraşului şi s-au înfiinţat trei livezi publice. În scop turistic, s-a creat un traseu al albinelor, pentru a promova importanţa producţiei de miere pentru cetăţenii oraşului.
Emisiile de carbon negru ale transporturilor au fost reduse cu 70%. Zonele pietonale şi pistele de biciclete din capitala Sloveniei se întind pe mai bine de zece hectare. Apa de la robinet din casele locuitorilor nu a suferit niciun tratament şi este potabilă.
Citește mai mult pe capital.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect