13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Femei din România și Slovacia, forțate să se căsătorească de formă cu pakistanezi din Scoția

Cele mai citite

Potrivit BBC, grupări de crimă organizată din ţările est-europene forţează în mod repetat femei în exploatare sexuală şi chiar căsătorii de formă, în special cu cetăţeni pakistanezi care vor să obţină drept de rezidenţă în Marea Britanie. Din informațiile Europol, printre victime se numără în special femei traficate din România şi Slovacia, cărora li se promit locuri de muncă bine plătite în Scoţia, dar sunt în schimb obligate să se căsătorească cu bărbaţi din Pakistan.
Jurnaliştii au descoperit o femeie din Slovacia care a fost traficată de trei ori în Glasgow.
„Abia atunci când ajung li se spune că nu au niciun loc de muncă şi trebuie să se logodească în schimb cu pakistanezi”, a declarat şefa diviziei pentru trafic de carne vie din Europol, Angelika Molnar. Aceasta susţine că potenţialii miri pakistanezi vor să rămână în Scoţia, dar pentru a cere rezidenţă trebuie să se căsătorească cu o femeie din Uniunea Europeană.
„După căsătorie, aceste femei rămân sub controlul traficanţilor şi sunt exploatate ca menajere de către soţi sau violate şi exploatate sexual de către concetăţeni”, a precizat Molnar. De asemenea, traficul de carne vie este extrem de lucrativ pentru grupurile de crimă organizată din Scoţia.
Citește mai mult pe digi24.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect