Connect with us

Social

DGASPC Sibiu caută 10 asistenți maternali profesioniști

Avatar

Publicat

pe

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu a demarat un proiect prin care îşi propune să recruteze cel puțin 10 persoane pentru a deveni asistenţi maternali, în acest an

Proiectul  “TEAM – UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, a fost lansat la nivel de ţară pentru a motiva persoanele interesate de activitatea de asistent maternal să aleagă această vocaţie. În prezent, în judeţul Sibiu sunt 150 de asistenţi maternali profesionişti care au în grijă 247 de copii. Dintre aceştia, 26 sunt copii cu dizabilităţi.

PUBLICITATE

În decursul ultimului an, 20 de persoane din judeţ au devenit asistenţi maternali profesionişti. În grija lor se află 21 de copii. Anul acesta, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu își propune recrutarea a cel puțin 10 persoane, pentru a deveni asistenți maternali profesioniști.

În România, profesia de asistent maternal este reglementată prin lege. Asistenţii maternali au un contract de muncă cu direcţiile generale de asistenţă socială pentru îngrijirea, pe perioadă determinată, a unui copil aflat în situaţii de risc. Asistentul maternal are copilul în grijă, până la identificarea unei soluţii definitive. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, asistenţa maternală este alternativa cea mai eficientă la instituţionalizare, atunci când familia nu poate să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului.

Persoanele interesate de această vocație trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie domiciliate în județul Sibiu și să aibă acces la servicii medicale și de educație. Ei trebuie să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor de părinte, și anume creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi. Pentru a confirma aceste atribute vor fi analizate comportamentul candidatului în societate, starea de sănătate, dar şi profilul psihologic. Posibilii asistenți maternali trebuie să aibă în folosinţă o locuinţă care asigură necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă. De asemenea, ei trebuie să fie dispuși și pregătiți să primească în plasament copii, cu vârsta cuprinsă între 0 şi 7 ani, și în regim de urgenţă.

PUBLICITATE

Există o serie de atribute ce îi descalifică pe doritori din a deveni asistenți maternali profesioniști. Nu sunt admise atitudini discriminatorii față de de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie sau stare de sănătate. Sunt excluse persoanele care au suferit o condamnare judecătorească pentru infracțiuni incompatibile cu această profesie, dar și părinții decăzuți din drepturi, persoanele care suferă de boli psihice sau boli cronice transmisibile sau care au proprii copii daţi în plasament.

Mai multe detalii şi informații referitoare la condițiile de atestare ca AMP se pot obține de la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, de pe strada Mitropoliei, la Serviciul Management de caz pentru Asistenţă Maternală sau la numărul de telefon 0751174404.

https://sibiu100.ro/featured/186116-doina-ghiuritan-asistent-maternal-copilul-luat-in-plasament-devine-tot-una-cu-familia-ta/

PUBLICITATE

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Judeţ

60 de persoane din comuna Aţel au primit asistenţă medicală gratuită din partea Arhiepiscopiei Sibiului

Avatar

Publicat

pe

Campania „Sănătate pentru sate” continuă și în această perioadă în Arhiepiscopia Sibiului.

Astfel, vineri, 24 septembrie, peste 60 de copii și adulți din satele comunei Ațel, au beneficiat de consult stomatologic gratuit și asistență medicală de specialitate oferite de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul social-filantropic și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu.

PUBLICITATE

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au mers la Școala Gimnazială și Căminul Cultural din Ațel pentru a oferi cu ajutorul medicului Natalia Giuşcă consult stomatologic persoanelor doritoare din satele comunei Aţel. În cadrul activității, persoanele consultate care au nevoie de tratament stomatologic au fost programate pentru a beneficia gratuit de serviciile cabinetului stomatologic al Arhiepiscopiei Sibiului.

„Astăzi ne-am propus să oferim de consult stomatologic gratuit atât copiilor, cât şi persoanelor vârstnice, să le facem o profilaxie dentară, să le explicăm importanţa igienei orale pentru sănătatea corpului şi nu în ultimul rând să avem grijă ca aceste persoane să beneficieze în continuare de alte tipuri de consultaţii medicale.

Până în prezent, în cei şase ani de activitate în cadrul Campaniei «Sănătate pentru sate», peste 3000 de persoane din Arhiepiscopia Sibiului au beneficiat de asistenţă medicală gratuită”, a precizat inspectorul social din cadrul Arhiepiscopia Sibiului, Marius Talmațchi.

PUBLICITATE

FOTO: Mitropolia Ardealului

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT

Educatie

120 de ghiozdane pentru 120 de elevi din Mediaș și Moșna

Avatar

Publicat

pe

120 de ghiozdane complet echipate pentru școală au fost oferite de către preotul Flaviu Fleșer și credincioșii Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Transilvăneni din Cimitirul Ortodox al Mediașului unui număr de 120 de elevi din Mediaș și Moșna la început de an școlar.

Pe lângă Școala Gimnazială din Moșna, ghiozdane au mai primit elevii nevoiași de la 3 unități de învățământ din Mediaș. Este vorba despre Școala Gimnazială numărul 4, Școala Gimnazială “George Popa” și Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”.

PUBLICITATE

Preotul Flaviu Fleșer, inițiatorul acestei acțiuni, spune că prin acest gest, credincioșii bisericii din Cimitirul Ortodox al Mediașului au dorit să fie alături de copiii sărmani și să aducă un plus de valoarea unui eveniment important din viața elevilor, începutul unui nou an școlar.

“Comunitatea Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Transilvăneni din Cimitirul Ortodox al municipiului Mediaș a ieșit din nou în întâmpinarea copiilor nevoiași care au început noul an școlar pe care îl dorim în pace și în liniște. 120 de ghiozdane complet echipate, 83 pentru elevii nevoiași ai școlii din localitatea Moșna, 14 ghiozdane pentru copilașii din cadrul Școlii Gimnaziale numărul 4 din orașul nostru, iar restul pentru copiii din cadrul Școlii Gimnaziale “George Popa” și Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”.

A fost o acțiune care a adunat bucuria și zâmbetul și totodată implicarea credincioșilor bisericii noastre, prin care am dorit să aducem un plus de valoare acestui moment de început de an școlar pentru cei care sunt într-o situație materială precară”, a spus preotul Flaviu Fleșer.

PUBLICITATE

CITEȘTE MAI MULT

Social

DGASPC Sibiu recrutează asistenți maternali profesioniști

Avatar

Publicat

pe

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu continuă campania de recrutare a asistenților maternali profesioniști.

Pentru a deveni asistent maternal profesionist trebuie îndeplinite câteva condiţii. Astfel, doritorii trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să aibă domiciliul în judeţul Sibiu şi să aibă acces la servicii medicale şi servicii educative, iar prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;

PUBLICITATE

De asemenea, este necesar să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, să aibă minimum 8 clase și să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate;

În acest an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu a angajat 13 asistenți maternali pe proiectul TEAM UP și își propune până la finele lui 2021 să își atingă obiectivul de 15 asistenți maternali profesioniști angajați Până în prezent în cadrul proiectului s-a reușit angajarea a 43 de asistenți maternali profesioniști.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibi își propune prin intermediul proiectului TEAM UP, care se va derula până la sfârșitul anului 2023, extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști cu 60 de persoane și formarea profesională tuturor asistenților maternali angajați în cadrul instituției.

PUBLICITATE

Pentru mai multe informații cu privire la condițiile care trebuie a fi îndeplinite, cât și pentru a fi consiliați de specialiști, cei interesați trebui să se adreseze Serviciului Management de Caz pentru Asistență Maternală din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, strada Mitropoliei numărul 2.

PUBLICITATE
CITEȘTE MAI MULT
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

PUBLICITATE

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE