fbpx
Connect with us

Sănătate

Două țări, două poziții diferite în fața COVID: Olanda regretă ridicarea restricțiilor, Marea Britanie renunță la toate

Redactia Sibiu 100%

Published

on

Apariția tulpinii indiene a virusului SARS-COV-2 și creșterea alarmantă a numărului de cazuri în Europa a produs panică și reacții diverse ale autorităților în țările afectate. Marea Britanie a fost lovită în plin de valul patru, dar vin la rând și alte țări.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a afirmat că a greșit când a relaxat restricțiile COVID și și-a cerut scuze pentru creșterea numărului de cazuri COVID din ultimele zile. Țara sa coborâse la mai puțin de 1000 de cazuri pe zi, în luna iunie, când a înregistrat o avalanșă de cazuri ce a urca până la 10.000 de persoane infectate zilnic, în ultimele două zile. Olanda a deschis inclusiv cluburile și alte spații publice, la începutul luni iulie, guvenrul fiind convins că pandemia s-a sfârșit. Impactul valului patru s-a simțit însă în special în rândul tinerilor, care nu s-au vaccinat, deși Olanda are o pondere a vaccinărilor de 80% în rândul populației, cu cel puțin o doză, și de 50%, cu ambele doze.

Ca urmnare a acestei evoluții alarmante, guvernul olandez a decis reinstaurarea unor restricții, în special pentru activitățile de alimentație publică, baruri și cluburi. „Ne pare rău, ne cerem scuze pentru aceasta”, a adăugat Rutte. Din fericire, creșterea de cazuri nu a adus și o creștere a internărilor în spitale, majoritatea tinerilor care au fost infectați având simptome ușoare.

În Marea Britanie, lucrurile stau exact pe dos, asta după ce regatul a trecut deja prin ceea ce trece Olanda în prezent. Guvernul a anunțat că va ridica majoritatea restricțiilor impuse din cauza pandemiei, începând cu 19 iulie. Ministrul Sănătății a spus că Marea Britanie este pregătită să revină la o viață normală.

Printre restricțiile ridicate la jumătatea lui iulie se vor număra eliminarea obligativitiății purtării măștii. Aceasta va rămâne doar o recomandare pentru locurile aglomerate. În același timp, toate activitățile de alimentație publică se vor deschide fără restricții, la capacitate maximă și cu program liber. „Pur și simplu nu putem eradica acest virus”, a declarat ministrul Sajid Savid.

Marea Britanie s-a confruntat cu un val patru extrem de agresic, având, în ultimele 24 de ore, 34.000 de persoane infectate depistate, o creștere masivă de la cele circa 2.000 înregistrate zilnic în luna mai. În Marea Britanie au fost vaccinați 87^ dintre adulți cu o doză de vaccin, 66% fiind vaccinați complet, cu ambele doze.

Din fericire, nici în Olanda, nici în Marea Britanie, apariția valului patru nu a venit și cu o creștere a deceselor și a cazurilor grave.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Valeriu Gheorghiță confirmă tendința de creştere a infecțiilor COVID. „90% din cazuri sunt persoane nevaccinate”

Redactia Sibiu 100%

Published

on

România înregistrează o creștere ușoară, dar certă, a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, după ce ajunsese, la începutul lunii iulie, la minime ale infectării. Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, confirmă această tendință.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a afirmat sâmbătă, la Cluj, că aproape 90% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doză de vaccin, scrie Agerpres. “Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză. Tocmai de aceea în momentul acesta este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Hotnews.ro.

„Este soluţia sigură, soluţia eficientă prin care noi putem să ne controlăm situaţia epidemiologică la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional. În condiţiile în care nu vom avea o rată crescută de imunizare în rândul populaţiei, evident că riscăm să avem o creştere importantă a numărului de cazuri”, a mai adăugat el.

El a precizat că în România există în continuare un număr mare de persoane care nu au primit nicio doză de vaccin şi îi îndeamnă pe tineri să sprijine populaţia vulnerabilă.

Dr. Valeriu Gheorghiţă şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au vizitat sâmbătă centrul de vaccinare care funcţionează la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”.

Continue Reading

Sănătate

INFO COVID O nouă zi cu peste 100 de cazuri. Și în ATI a crescut numărul de internări

Redactia Sibiu 100%

Published

on

Situația persoanelor infectate cu SARS-COV-2 în România fluctuează în jurul valorii de 100 de cazuri zilnice. Astăzi a fost a doua zi în ultima săptămână în care s-a depășit acest prag. În Sibiu, situația este stabilă în ultimele două zile, cu zero cazuri anunțate și 8 pacienți internați.

În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Cele mai multe cazuri au fost în București, 13, Ilfov, 11, și Timiș, 7.

În intervalul 22.07.2021 (10:00) – 23.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (1 bărbat și 1 femeie), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Neamț și Municipiul București. Unul dintre aceste decese este anterior intervalului mai sus menționat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 277. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI. 

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.038 de teste RT-PCR (4.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.357 la cerere) și 14.587 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 601 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 449 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.542 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 41 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 229 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 915 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Continue Reading

Eveniment

Legea a fost promulgată: cine se vaccinează primește zile libere

Avatar

Published

on

Legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de zile libere a fost promulgată de președinte. Zilele libere nu se includ în durata concediului de odihnă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care îi încurajează pe cetățeni să se vaccineze. Este vorba despre acordarea unor zile libere la cerere, aferente dozelor de vaccin. Astfel, pentru fiecare doză de vaccin pe care o face o persoană va primi câte o zi liberă la cerere. Aceste zile acordate nu vor fi incluse în perioada concediului de odihnă.

Zilele libere pentru vaccinare nu sunt valabile doar pentru angajați, ci și pentru studenți și elevi. Aceștia, la rândul lor, pot beneficia de zile libere la cerere după efectuarea vaccinului. Important este și faptul că aceste dispoziții nu se aplică dacă angajații se vaccinează la locul de muncă prin grija angajatorului. Dreptul la zile libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare.

,,Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti” scrie în noua lege.

Legea adaugă prevederi și în ceea ce privește părinții sau reprezentantul legal al persoanelor cu dizabilități. Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

DELGAZ

  • Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Slimnic, judetul Sibiu

    Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Slimnic, in data de 24 iulie incepand cu ora 2:00, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 24 iulie, incepand cu ora 12:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta. .  

Advertisement

Subiecte

ULTIMA ORĂ

CELE MAI CITITE