Acum citesti:
Contract de 10 milioane de lei pentru Apă-Canal
Intreg articolul 2 minute de lectura

Contract de 10 milioane de lei pentru Apă-Canal

Societatea Apă-Canal va beneficia de fonduri nerambursabile europene și de la bugetul de stat pentru realizarea documentației în vederea accesării de noi fonduri europene în scopul dezvoltării infrastructurii de apă.

De curând, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a semnat cu SC Apă-Canal SA Sibiu contractul de finanțare „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu-Brașov în perioada 2014-2020”.

Contractul, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) are o valoare totală de 10.045.464,80 lei, din care 8.398.943,00 lei valoare totală eligibila, compusă din 85% fonduri alocate de Uniunea Europeană, 14% fonduri de la Bugetul de stat şi 1% contribuţia beneficiarului ( autorităţilor locale ). Durata acestui contract este de 70 de luni.

„Conform contractului de servicii pentru care s-a obtinut finanţarea, încheiat în data de 21.03.2016, Romair Consulting SRL în calitate de prestator, are ca principal obiectiv elaborarea documentaţiilor necesare pentru accesarea fondurilor europene în vederea finanţării Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014-2020. În noua etapă de investiţii, POIM 2014 – 2020, SC Apă Canal SA Sibiu va continua procesul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare, pentru a asigura accesul la servicii de alimentare cu apă şi de canalizare, conforme cu normele europene privind calitatea acestor servicii”, transmit reprezentanții SC APĂ-Canal SA Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.