Acum citesti:
Tinerii pot conduce autoturismele de la 16 ani!
Intreg articolul 3 minute de lectura

Tinerii pot conduce autoturismele de la 16 ani!

Școala de șoferi ABC Sibiu demonstrează, încă odată, că este în pas cu tendințele occidentului și se aliniază la cerințele adolescenților. Tinerii vor putea avea carnet de conducere de la vârsta de 16 ani după ce vor urma cursurile de instruire teoretică și practică la Școala de șoferi ABC.

 Începând de la vârsta de 16 ani, elevii se vor putea înscrie la Școala de șoferi ABC la sediul de pe strada Râului, numărul 35, în incinta fabricii Flaro, pentru a urma cursurile în vederea obținerii permisului auto. Adolescenţii trebuie să aibă, în primul rând, acordul scris al părinţilor, pentru că acordul părinţilor este foarte important, dar și cazierul judiciar, actul de identitate, iar ulterior să meargă la controlul medical şi psihologic.

Viitorii tineri șoferi vor învăţa să conducă de la instructori cu experiență, iar orele de legislație vor fi ținute într-un sediu modern, cu calculatoare cu ecrane cu touch screen, exact ca cele pe care vor susține examenul final, având astfel posibilitatea de a se autoevalua înainte de examen.

Partea practică, extrem de importantă pentru tinerii absolvenți ai Școlii ABC, se va face pe o mașină specială. Conducerea Școlii de Șoferi ABC a obișnuit deja sibienii cu mașini superioare din punct de vedere tehnic, mașini de ultimă generație, care garantează confortul și stabilitatea, asigurând cursanților condiții excelente pentru procesul de învățare. Toate acestea pentru că, încă de la început, conducerea școlii de șoferi a fost conștientă ca conducerea unui autoturism de ultimă generație care reacționează și răspunde prompt la comenzi, nu face altceva decât să crească încrederea în sine a conducătorului auto, să îl ajute să fie mai sigur pe el.

Acesta a fost motivul pentru care Narcis Gustoi, patronul Școlii de Șoferi ABC Sibiu, a decis să achiziționeze un autoturism B1, Microcar, special pentru instruirea și obținerea carnetului de conducere de către tinerii cu vârsta între 16-18 ani. ”Este o provocare și pentru noi să instruim elevi de 16-17 ani, dar în același timp avem siguranța dată de rezultatele obținute în cele câteva luni de când am deschis. Procentul foarte bun de promovabilitate ne-a dat încredere în rețeta noastră: răbdarea, pasiunea pentru condus, instructorii cu experiență și mașinile foarte bune. Această rețetă ne-a asigurat succesul.”

”Ca o informație suplimentară pentru părinții care doresc să cumpere tinerilor șoferi cu vârsta de peste 16 ani un autoturism, acesta trebuie să aibă o masă proprie de peste 400 kilograme, dar nu mai mare de 550 kilograme şi să fie echipat cu un motor cu o putere de 20 kW”, ne-a precizat Ioan Rogoz, directorul Scolii de șoferi ABC Sibiu.

Sediul Școlii de șoferi ABC este pe strada Râului, numărul 35, în incinta fabricii Flaro, sau cel mai ușor te poți înscrie sunând la numerele de telefon 0369/427.496,  0725/722.701, sau 24 de ore din 24 la telefon 0744/626154.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.