Acum citesti:
Romgaz a înmagazinat peste 600 de milioane de metri cubi de gaze
Intreg articolul 1 minute de lectura

Romgaz a înmagazinat peste 600 de milioane de metri cubi de gaze

Reprezentanții Romgaz Mediaș susțin că au înmagazinate peste 633 de milioane metri cubi gaze naturale, depășindobligația de stocare conform ordinului ANRM. Romgaz și-a îndeplinit obligația de stocare gaze conform ordinului ANRE, depășind cantitatea la care era obligată să stocheze. Compania își reafirmă angajamentul pentru a respecta toate reglementările în vigoare și subliniază că orice informație nereală vehiculată în presă poate alimenta o criza nereală în piața gazelor în apropierea sezonului rece referitor la aprovizionarea cu cantitățile de gaze naturale necesare.

La ora actuală, Romgaz are înmagazinate 633,83 de milioane metri cubi. Romgaz avea obligația să înmagazineze peste 300 de milioane metri cubi, iar capacitatea totală de stoc este de 1,93 de miliarde metri cubi, depășind stocul minim obligatoriu care era de 1,78 miliarde metri cubi, pentru toți operatorii din piață.

În total, incluzând depozitul Depomureș, la ora actuala România are înmagazinată o cantitate de gaze de 2,18 miliarde metri cubi.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.