Acum citesti:
RAR a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație
Intreg articolul 2 minute de lectura

RAR a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație

  • măsura a fost luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăți din toată țara

Potrivit, unui comunicat de presă transmis, marți, de către RAR, instituția a închis peste 2—de service-uri auto care nu aveau autorizație de funcționare. De asemenea, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

La acțiunea de control au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

 Controalele au fost făcute în perioada 15.10.2017 -30.11.2017.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.