Acum citesti:
Marquardt – peste 10.000 angajați la nivel global
Intreg articolul 4 minute de lectura

Marquardt – peste 10.000 angajați la nivel global

Evolutia accelerată din tot mai multe domenii industriale atrage după sine un necesar în creștere de soluții mecatronice de vârf – fie că este vorba de domeniul automotive, de cel al vehiculelor electrice sau e-bikes ori de producția de electrocasnice. Grupul Marquardt dă tonul în domeniul mecatronicii, influențând atât conceptele și designul, cât și piața muncii din cele 14 țări în care își desfășoară activitatea, acolo unde a creat anul trecut nu mai puțin de 700 noi locuri de muncă. Grupul german a depășit la finalul anului 2017 pragul de 10.000 angajați în lumea întreagă și angajează în continuare personal. Compania specializată în mecatronică are 100 posturi libere numai în Germania, în vreme ce filiala de la Sibiu va avea nevoie în acest an de peste 250 de angajați.

“Ca partener al unor producători de renume mondial, suntem activi în sectoare cu o creștere foarte dinamică. Pentru a le putea oferi clienților noștri cele mai bune soluții posibile, investim în pregătirea și educația profesională a angajaților noștri și creăm noi locuri de muncă“, a arătat Dr. Harald Marquardt, Chief Executive Officer al Grupului Marquardt.

La nivelul Marquardt România, necesarul de personal pe 2018 a fost detaliat de Managerul General al filialei, Mourad Halilou: “Întotdeauna vom primi cu brațele deschise personalul calificat, respectiv specialiștii în software development și industrializare, precum și personalul pentru producție, unde vom angaja în 2018 peste 200 de operatori producție și logisticieni“.

Preocupare pentru dzvoltarea angajaților

Pentru a asigura evoluția profesională constantă a personalului, Grupul Marquardt a dezvoltat un mare număr de programe de calificare și instruiri specifice, locale și internaționale, în funcție de abilitățile și nivelul de educație al angajatului. “Organizăm permanent sesiuni de pregătire și training personalizate, astfel încât fiecare angajat să-și poată atinge propriul potențial. În plus, în 2017 am introdus Programul de Dezvoltare Profesională a Angajaților Direct Productivi, care constă într-un sistem transparent de promovare și salarizare, astfel încât fiecare angajat din producție să își poată stabili ținte profesionale și, cu ajutorul nostru, să le depășească”, a subliniat Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt Sibiu.

 

Grupul Marquardt își desfășoară activitatea prin 19 filiale aflate în 14 țări, pe 4 continente. Filiala din România, cu sediul la Sibiu, a fost înființată în 2006, după care a crescut permanent. Marquardt Sibiu a extins producția în cinci etape succesive, după care a cumpărat o a doua fabrică și, în 2016, un teren suplimentar de 38.000 mp, planificat pentru dezvoltări ulterioare. Întreprinderea de la Sibiu are aproape 3.000 de angajați, fiind cea mai mare filială Marquardt din lume.

 

Marquardt_Press_10.000_Angajati

Grupul Marquardt, lider în domeniul mecatronicii, a depășit 10.000 angajați în lumea întreagă la finalul anului trecut.

 

Marquardt_Development_Innovation_Center_1

Un nou Centru de Dezvoltare și Inovare urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2018 la sediul central al Grupului, în Rietheim-Weilheim (Germania).

Despre Marquardt

Grupul Marquardt este o companie fondată în 1925, aflată în proprietate de familie. Are sediul principal Rietheim-Weilheim (Germania) și este unul din producătorii de vârf de comutatoare electronice și electromecanice și de sisteme de comutare. Produsele de mecatronică – incluzând componente de operare, sisteme de acces în vehicule și sisteme de autorizare a șoferului – sunt folosite de multe branduri cunoscute din industria automobilului. Sistemele de comutare Marquardt sunt folosite de asemenea în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale, în uneltele de putere și în e-bikes. Grupul are peste 10.000 de angajați în cele 19 locații din Europa, America de Nord, Africa și Asia. În anul financiar 2016, compania a generat venituri de 1,1 miliarde Euro. Marquardt investește anual 10% din venituri în cercetare și dezvoltare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.