Acum citesti:
Toyota anunță 10 noi modele electrice până în 2020
Intreg articolul 2 minute de lectura

Toyota anunță 10 noi modele electrice până în 2020

Pentru că în ultimul timp mașinile electrice au prins teren și vânzările au început să crească în acest segment, nu trebuie să ne mire faptul că nume mari din industrie își anunță planurile tot mai mari pentru publicul doritor.

Cei de la Toyota tocmai și-au prezentat strategia pentru dezvoltarea de mașini electrice și hibride pentru următorii ani. Strategia are ca termen începutul anilor 2020, iar obiectivele companiei sunt îndrăznețe.

Primul obiectiv este legat de lansarea a nu mai puțin de zece modele electrice la nivel global, până la începutul anilor 2020. Din câte se pare la acest moment, primul model va fi dezvoltat exclusiv pentru piața din China, însă următoarele vor ajunge în cele din urmă și în Statele Unite, India, Japonia și, bineînteles, în Europa.

Al doilea obiectiv al celor de la Toyota este acela de a dezvolta o versiune electrificată pentru fiecare model pe care îl dezvoltă de acum încolo. Obiectivul este cât se poate de clar menționat de reprezentanții companiei, care spun că modelele electrificate sunt eficiente datorită consumului economic și absolut necesare dacă ne gândim la problemele tot mai grave de mediu.

Pe termen mai lung, mai exact până în anul 2030, cei de la Toyota își propun să vândă nu mai puțin de 5.5 milioane de mașini hibride, plug-in hybrid, electrice sau alimentate cu hidrogen.

Așadar, putem vorbi despre planuri cât se poate de serioase anunțate de constructor, acesta dovedind deja ca ia extrem de în serios acest domeniu, cu atât mai mult cu cât, în luna septembrie, constructorul nipon a anunțat o alianță cu cei de la Mazda pentru dezvoltarea unei arhitecturi comune pentru mașini electrice.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.