Acum citesti:
E oficial! Iată ce motoare nu vor mai fi produse de Toyota!
Intreg articolul 2 minute de lectura

E oficial! Iată ce motoare nu vor mai fi produse de Toyota!

În rândul clienților s-a creat o oarecare panică și chiar dacă unii dintre ei tind să-și schimbe preferințele, Toyota lucrează continuu pentru a-i face să înțeleagă care este viitorul tehnologiilor auto. Visul frumos și diesel se va încheia în curând pentru Toyota. Compania a anunțat că nu dorește să mai producă mașini cu motoare diesel, iar modelele Avensis și Auris – care au motoare diesel BMW – ar putea să fie ultimele cu acest tip de motorizare.

În spate stau campaniile de marketing și publicitate la care Toyota ia parte cu scopul de a promova motoarele tip hibrid. Strategiile de marketing dau întotdeauna roade, asa că mulțimea de clienți care preferă Toyota și care-și doresc diesel își vor schimba singuri preferințele, fără să-și dea seama.

La Salonul Auto de la Tokyo, Didier Leroy – vicepreședintele executiv al companiei – a declarat pentru publicația AutoExpress că este puțin probabil ca Toyota să mai fabrice modele care să fie propulsate de motoare diesel. El a mai spus că, deși mai există câțiva clienți speciali ai brandului care au comandat modele Toyota cu propulsie diesel, modelele pentru mase vor fi alimentate doar de motoare hibrid. A mai menționat că se află în lucru un model de Toyota Yaris care va primi motor tip hibrid, iar modelul a fost gândit de la început în acest fel.

Ca să-și facă decizia și mai bine înțeleasă, Toyota nu va mai produce nici modelul CH-R cu propulsie diesel, ci va alege una hibridă. Deți distribuitorii s-au opus, în prima fază, deciziei lui Didier Leroy, pentru că masele își doresc acest model cu motorizare diesel, Leroy i-a rugat să gândească vânzările pe termen lung și să constate ca viitorul este trendul mașinilor eco.

Deși decizia pe care Didier Leroy a luat-o este lăudabilă, iar campaniile de marketing și publicitate ale brandului Toyota vorbesc foarte mult despre motorizarea hibridă și protejarea mediului înconjurator, motoarele diesel nu vor dispărea brusc. Este nevoie de foarte mult timp ca să faci o asemenea schimbare, mai ales că piața ta este alcătuită din clienți care-și doresc diesel. Este nevoie de un lung proces în care Toyota să-și obișnuiască clienții cu schimbarea, însă nu de unul imposibil.

motor disel

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.